Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Kryptoměny: Bitcoin má sílu prorazit resistenci

Kryptoměny

Cena Bitcoinu (BTC) oproti americkému dolaru se od půlky května pohybuje víceméně do strany. Během tohoto pohybu několikrát respektovala jak horní tak spodní hranu range. Nyní se však zdá, že by mohlo po více než dvou měsících dojít k proražení resistence a dalšímu pohybu výše.

Bitcoin se v současné chvíli nachází v blízkosti horní hrany range. Do této oblasti se dostal po velmi výrazném pohybu, který proběhl v dnešních ranních hodinách. Tento silný impulsní pohyb v kombinaci se šestidenním růstem, prohlášením Elona Muska, že Tesla pravděpodobně opět začne přijímat Bitcoiny a vyjádřením šéfa Twitteru, že Bitcoin bude významnou součástí budoucnosti Twitteru, tvoří velmi silnou fundementální kombinaci pro potenciální růst ceny výše a proražení resistence. Pokud k tomu přičteme i to, že se vyskytly spekulace, o možném přijímání Bitcoinu ze strany Amazonu, máme tu indicie, že bychom se mohli v brzké době podívat znovu velmi vysoko.

Přestože výše zmíněné indicie napovídají, že by mohlo dojít k průrazu resistence a dalšímu pohybu výše, je zde nutná velká obezřetnost. Horní hrana range v kombinaci s kulatým číslem 40 000 USD za jeden BTC může růst ceny zastavit a otočit. Stejně tak je velmi křehká i fundamentální stránka věci. Jak jsme byli již několikrát v minulosti svědky, stačí jeden komentář na Twitteru a všechno může být znovu jinak. Navíc je pro dlouhodobé investory (HODLery) lepší otevírat své pozice při korekcích níže za lepší cenu, než ve chvíli průrazu z range.

BTCUSD 26. 7. 2021

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Přeji všem mnoho úspěchů
MS

Autor: Michal Stibor

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Kryptoměny: Bitcoin má sílu prorazit resistenci