Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Kryptoměny: Bitcoin je podle SEC „vysoce spekulativním“ nástrojem

Kryptoměny

Americká komise pro cenné papíry a burzy (SEC) upozornila investory podílových fondů na rizika na trhu termínovaných obchodů s Bitcoinem (BTC). Americká agentura dokonce označila primární kryptoměnu za „vysoce spekulativní“ aktivum.

 

SEC: Bitcoin je vysoce spekulativní nástroj

Cena největší kryptoměny podle tržní kapitalizace, která činí téměř 1 bilion dolarů, prudce vzrostla v průběhu roku 2020 a v prvních měsících roku 2021 pokračovala v růstu, přičemž v polovině dubna dosáhla ATH kolem 65 000 USD.

V důsledku toho mnoho jednotlivců a investorů podílových fondů využilo příležitosti naskočit na bitcoinový vlak a alokovat do něj část svého kapitául. Americká SEC však varovala účastníky trhu, aby při tom byli obzvláště opatrní.

Americký regulační orgán doporučil, že i když se digitální aktivum stalo velmi oblíbeným a lákavým pro investory, stále skrývá svá rizika, protože je volatilní a obchoduje se na špatně regulovaném trhu. SEC dále označovala Bitcoin za „vysoce spekulativní“ nástroj.

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Agentura připomněla své hlavní poslání chránit investory a umožňovat spravedlivé a efektivní trhy. Rovněž zdůraznila, že každý jednotlivec, který je ochoten obchodovat do kryptoměny, by měl záležitost důkladně prozkoumat a mít na paměti její rizikovou povahu:

„Ochrana investorů a vyhodnocování souladu těchto předpisů s předpisy je pro naše zaměstnance nejvyšší prioritou.“

SEC navíc plánuje prozkoumat, zda je krypto průmysl schopen podporovat ETF. V průběhu procesu hodlají úředníci agentury prozkoumat ocenění aktiv podle fondů, analyzovat likviditu trhu s kryptoměnami a určit účinnost řízení rizik.

Kdo další bije na poplach?

Komise pro cenné papíry není jediným regulačním orgánem, který varuje investory před možnými riziky spojenými s obchodováním primární kryproměny.

Britský úřad pro finanční etiku (FCA) byl na začátku letošního roku mezi prvními, kdo tak učinili. Podle britské instituce mnoha z těchto společností chybí regulace a slibují vysokou návratnost. FCA dále uvedla, že lidé, kteří jednají a uzavírají obchody s takovými organizacemi by měli být připraveni na nejhorší scénáře, včetně ztráty všech jejich peněz.

Na druhé straně zeměkoule sdílel novozélandský finanční regulátor – FMA – velmi podobné varování. Agentura informovala investory o nebezpečích, která obchodování s Bitcoinem a kryptoměnami skrývá a stejně jako FCA varovala investory, že mohou přijít o všechny své peníze.

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Zdroj: CryptoSvět

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Kryptoměny: Bitcoin je podle SEC „vysoce spekulativním“ nástrojem