Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Kryptoměny: Bitcoin doplatil na pád FTX

Kryptoměny

Minulý týden zaznamenal kryptoměnový trh velké turbulence. Kromě výrazného propadu nejpopulárnější kryptoměny světa Bitcoinu (BTC) byl hlavní událostí krach 4. největší kryptoburzy světa FTX. Tento krach znamenal krizí likvidity a měl za následek propad Bitcoinu výrazně pod 20 000 USD. Společně s BTC oslabovala i ostatní kryptoaktiva.

Z pohledu technické analýzy došlu k výraznému poklesu ceny. Pohyb níže byl velmi silný, kdy prorazil několik supportů. Vzhledem k síle těchto supportů se to ceně povedlo až napodruhé. Cena se aktuálně pohybuje na úrovních z listopadu 2020. Na trhu se také zvýšila volatilita. V aktuální situaci je trh velmi nevyspytatelný. Vzhledem k převládajícímu downtrendu a nejistotě panující v celém kryptosvětě je lepší vyhnout se krátkodobým tradingovým longovým obchodům. Supporty pod trhem (swingové Low, kulaté číslo) budou dobrými úrovněmi pro vstupy do dlouhodobějších investic a pro HODLing. Jiné supporty aktuálně v trhu moc nejsou, protože cena testuje téměř dvouletá minima, kdy byl celý krytpoměnový svět v úplně jiné pozici, než dnes. Nemají proto pro mě téměř žádnou vypovádající hodnotu. Krátkodobí shortaři mohou využít k vyhledávání vstupů do obchodů Fibonacciho návraty z posledního downtrendového pohybu, případně swingové High.

Stále pozor na další vývoj situace na Ukrajině i ostatních finančních trzích, hlavně amerického dolaru.. Zprávy z tohoto konfliktu mohou velmi náhle zahýbat i kryptoměnovými trhy. Každopádně je v aktuální situaci dobré být stále nenejvýše obezřetní.

Kryptomeny BTCUSD 14. 11. 2022

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Přeji všem mnoho úspěchů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Kryptoměny: Bitcoin  doplatil na pád FTX