Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Kolik by měl být první vklad na obchodní účet?

Očima brokerů

Po nějaké době obchodování na demo účtu a zvládnutí virtuálního trhu začíná každý obchodník dříve či později přemýšlet o otevření reálného účtu a vložení svých vydělaných peněz.

Otázka „Kolik bych měl uložit?“ přijde záhy a odpovědi jsou mnohé. Někdo může chtít vložit na účet minimální částku nebo minimální částkou investice stanovenou brokerem.

Při výběru této možnosti byste však měli pochopit, že to může vést ke ztrátě vkladu, pokud trh jde proti Vám.

Ztráty v rané fázi jsou velmi špatné pro psychologii obchodníka a překonání takových ztrát není snadný úkol. Někdy je tedy pokračování obchodování ma demo účtu mnohem lepší volbou, než investovat minimální částku na reálný účet.

Stanovení cílů pro trading

Další populární možností zmiňovanou na internetu je, že obchodník by měl investovat tolik peněz, kolik si může dovolit ztratit. Jinými slovy, obchodník by měl věřit, že bude sázet své peníze, spíše než je investovat.

Může to být částečně pravda, protože budou žít v domnění, že tyto peníze jsou ztracené od samého začátku. Tím vyřeší jakékoli budoucí emoční problémy v případě, že o tyto peníze skutečně přijdou.

Na druhou stranu to však může přimět obchodníka, aby si myslel, že jeho obchodní činnost není důležitá, jako by to byla pouhá hazardní hra. To je vlastně důvod, proč většina začínajících obchodníků neobchoduje, ale spíše sází.

Věříme, že každý, kdo se ptá, kolik peněz by měl vložit, by měl nejprve porozumět jejich účelu. Pokud na trzích hrajete pouze hru, nezáleží na tom, jak hodně (nebo jak málo) budete investovat. Ať už hrajete se stovkami nebo dvěma dolary na centovém účtu, nebo dokonce pokračujete v obchodování na demo účtu, prakticky to není nijak zásadní rozdíl.

Pokud se chystáte vydělávat zisky, měli byste uvažovat racionálně. Odpovězte si sami na otázky:

  • Budu schopen vydělat dost peněz, když budu obchodovat s několika stovkami či tisíci dolarů?
  • Mám dlouhodobě funkční obchodní plán nebo systém, se kterým bych mohl začít obchodovat?

Typické chyby tradera

Mnoho začínajících obchodníků si myslí, že za měsíc mohou ze 100 dolarového vkladu vydělat miliony. Je to realistické? Zkrátíme to. V takovém případě byste museli svůj vklad zdvojnásobit každý den. To je sotva možné, dokonce i matematicky.

Takže pokaždé, když začnete přemýšlet o tom, jak ušetřit peníze a vložit minimální vklad, vynásobte tuto částku 10 nebo dokonce 20. To Vám také nezaručí žádné zisky, ale alespoň umožníte svému účtu získat nějakou finanční podporu, která zamezí tomu, abyste účet v mžiku “vygumovali”.

Závěr

Z racionálního hlediska by první částka vkladu měla být v souladu s průměrným týdenním nebo měsíčním ziskem, který je Váš obchodní systém schopen poskytnout.

Pokud tedy chcete vydělat, řekněme, 1 000 $ měsíčně a Váš systém je schopen vydělávat 10% až 20% měsíčně, vložíte 5 000 až 10 000 $.

Všichni však chápeme, že záleží na finančních podmínkách každého obchodníka. Někteří by řekli, že 1 000 $ je velká částka, zatímco u jiných 100 000 $ nebude dostatečných. Každý si musí vybrat podle vlastního uvážení a měl by si vždy pamatovat, že ani obrovský vklad nezaručuje zisky, pokud trader nemá vhodný přístup k obchodování.

 

Tým RoboMarkets
info@robomarkets.cz
+420 800 088 482
https://www.robomarkets.cz/

Upozornění na rizika:
Tento materiál a informace v něm obsažené slouží pouze pro informační účely a v žádném případě by neměly být považovány za poskytování investičního poradenství pro účely zákona o investičních společnostech 87 (I) 2017 Kyperské republiky, nebo jakoukoli jinou formu osobního poradenství nebo doporučení, která se týká určitých typů transakcí s určitými druhy finančních nástrojů.

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Kolik by měl být první vklad na obchodní účet?