Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

WEBINÁŘ: BITCON NA ATH. KDE TEĎ HLEDAT PŘÍLEŽITOSTI V KRYPTOSVĚTĚ?
Svět kryptoměn není pouze o Bitcoinu. Většina kryptoaktiv zatím BTC nenásledovala a zůstává od svých ATH vzdálena i několik stovek procent. To nám nabízí zajímavé možnosti pro vyhledání vstupů do různých tradingových a investičních pozic. ;-) 

Máme pro vás další exklusivní webinář na toto téma!

Jste opravdu na správné cestě?

O úspěchu

Vždycky, když se člověk vydá na novou cestu, má pochybnosti, zda je to ta správná. S tradingem to není jiné. A věřte, že pochybnosti se dostaví vcelku záhy. Bohužel rozhodující otázky, které by mohly toto dilema vyřešit, nemůžete na začátku žádné nové etapy zodpovědět. Existuje však možnost jak zjistit, zda jdete po správné cestě již záhy po tom, co ji započnete. Využijte k tomu následujících 10 otázek a tvrzení. Pokud si na ně sami pro sebe odpovíte pozitivně, jste pravděpodobně na správné cestě. Pokud ne, musíte na tom ještě hodně zapracovat.

1. Poslouchám vlastní intuici?
Nic není snadné, úspěch nepřichází lusknutím prstů. Na každé cestě čekají pády a zklamání. Při řešení problémů posloucháte vlastní intuici a děláte vše pro to, abyste uspěli. Pokud máte jakékoliv pochybnosti o systému, který obchodujete, vytvořte jiný. Pokud se vám nelíbí trh, který obchodujete, obchodujete jiný.

2. Jsem hrdý na sebe i svá rozhodnutí?
Vše, co je třeba, je být sám sebou, žít svůj vlastní život, být hrdý na svá rozhodnutí ať jsou dobrá či špatná. I rozhodnutí věnovat se tradingu a spravovat sám své vlastní, těžce vydělané peníze, je rozhodnutí, na které byste měli být hrdí.

3. Měním se?
Tak nějak vnitřně cítíte, že se měníte. Že přijímáte odpovědnost za svůj život, za svůj čas. Svět kolem sebe vnímáte otevřeně, protože vímte, že úspěch závisí jen na vas a vašem výkonu. Někdo začne zdravěji jíst, někdo cvičit. Jiný zase víc studovat trhy a grafy. Vše je individuální, ale musíte vnitřně cítit, že procházíte změnou. Změnou ve vnímání sebe i okolí. 

4. Jsem šťastný a vděčný za všechno nové?
Jste šťastní a vděční za všechno nové, co vám trading přinesl a přináší. Líbí se vám ta volnost, svoboda a uchopení otěží vlastního života.

5. Jdu stále kupředu, zdokonaluji se?
Zdokonalujete své tradingové znalosti a dovednosti. Čtete odborné knížky, navštěvujete semináře. Trávíte hodiny nad grafy a studujete jejich zákonitosti. Konzultujete s jinými tradery. Jdete, a hlavně chcete jít, stále dál, stále výš.

6. Hospodařím se svým časem sám?
Uvědomujete si, že jen vy jste pány svého času a jen vy ho vyplňujete těmi správnými kroky. Čas nemůžeme přemoci nebo ovládnout. Nemůžeme ho prodat, koupit, ani nasbírat do zásoby. Čas, který uplyne, nikdy nevrátíme nazpět. Plánujete svůj čas, neplýtváte jím.

7. Jsem poctivý sám k sobě?
Jste k sobě upřímní, nic si nenalháváte. Ztrátový obchod je ztrátový obchod. Klesající equitní křivka je klesající equitní křivka, žádné „ono se to zlepší“. 30% otevřená ztráta je 30% otevřená ztráta a čas to prostě zavřít. Tady není prostor pro to, nalhávat si, že to je jinak.

8. Odpustil jsem a jdu dál?
Cítit bolest je normální stav, někdy jí však necháme v sobě příliš dlouho. Vstoupili jste do obchodu, do kterého jste neměli a on skončil ve ztrátě. Vymazali jste obchodní účet nebo snad zvolili špatného brokera. Chyb se může stát mnoho. Dokonce i takové, které vás donutí pochybovat. Odpouštějte sami sobě a běžte dál.

9. Přijímám plnou zodpovědnost za vlastní život?
Berete svá obchodní rozhodnutí i své chyby. Hledáte řešení problémů, která nastávají. Zlepšujete svůj trading, řízení peněz i svou psychiku. Vnímáte, že nikdo za vás tu práci neudělá. Víte, že je to jen a jen ve vašich rukou.

10. Ničeho nelituji
… toto tvrzení v sobě obsahuje všech předchozích devět.

Autor: Forex-Zone

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Jste opravdu na správné cestě?