Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

JP Morgan: Bitcoin by mohl až 10x vzrůst, protože soutěží se zlatem pro institucionální investice

Kryptoměny

Zpráva JPMorgan uvádí, že někteří institucionální investoři, jako jsou rodinné kanceláře, v posledních měsících alokují více prostředků do Bitcoinu než do zlata. Analytici z obří nadnárodní investiční banky také poznamenali, že by závod mezi těmito dvěma aktivy mohl vést k masivnímu zvýšení ceny BTC.

 

Pozoruhodný vývoj Bitcoinu

Ve své nejnovější analýze zkoumající cenu a fundamenty Bitcoinu analytici JPMorgan uvedli několik důvodů, proč hodnota primární kryptoměny v posledním měsíci raketově vzrostla a tím na sebe přitahovala mnoho pozornosti. Patří mezi ně velké společnosti nakupující značné množství BTC, PayPal umožňující svým zákazníkům nakupovat a prodávat několik digitálních aktiv a masivní nárůst investic do Bitcoin Trustu v Grayscale.

Největší správce digitálních aktiv, společnost Grayscale Investments, registruje po sobě jdoucí nejlepší čtvrtletí. Podle JPMorgan „nárůst investic do Bitcoin Trustu v Grayscale naznačuje, že poptávka po BTC není poháněna pouze zástupy mladších retailových investorů, tj. Mileniálů, ale také institucionálními investory, jako jsou rodinné kanceláře a správci aktiv.“

“Tito institucionální investoři se zdají být největšími investory do Grayscale Bitcoin Trust, což pravděpodobně odráží jejich preference investovat do Bitcoinu ve formě fondu.”

Institucionální investoři se místo zlata obracejí k BTC

Zpráva zdůraznila, že „to, co dělá říjnovou trajektorii toku do Grayscale Bitcoin Trust ještě působivější, je její kontrast s ekvivalentní trajektorií toku pro zlaté ETF, které od poloviny října celkově zaznamenaly mírný odliv.“

JP Morgan: Bitcoin by mohl až 10x vzrůst, protože soutěží se zlatem pro institucionální investice

Analytici se domnívají, že tento kontrast podporuje narativ, že někteří investoři, jako například rodinné kanceláře, kteřé dříve alokovali finanční prostředky do zlatých ETF, použili Bitcoin jako alternativu k drahému kovu.

To by mohlo vést k podstatnému nárůstu cen primární kryptoměny. Pokud aktivum bude i nadále konkurovat zlatu jako „alternativnímu aktivu“, jeho tržní kapitalizace „by mohla až desetkrát vzrůst, aby odpovídala celkovým investicím soukromého sektoru do zlata prostřednictvím ETF nebo prutů a mincí.“

I populární televizní moderátor Max Keizer nedávno předpověděl podobný scénář, ve kterém bude BTC zlato následovat a nakonec ho překoná. Jeho prognóza cen však byla výrazně optimističtější, protože očekává nárůst cen Bitcoinu 40x až 80x.

Institucionální investoři se tedy v poslední době obracejí spíše k Bitcoinu než ke zlatu. Podle analytiků JPM by to mohlo vést k 10násobnému nárůstu BTC, souhlasítě s nimy?

Zdroj: CryptoSvět

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
JP Morgan: Bitcoin by mohl až 10x vzrůst, protože soutěží se zlatem pro institucionální investice