Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Jimmyho týdenní výhled 9.5.-13.5.2016

Názory

Minulý týden byl nejlépe zhodnocenou měnou, oproti ostatním klíčovým měnám, americký dolar. Nejhůře si vedl australský dolar, který se propadl po překvapivém snížení sazeb, značně snížené prognóze inflace a poklesu cen komodit. CAD byl také velmi slabý, důvodem bylo oslabování cen ropy.

Myšlenka nákupu EURUSD a GBPUSD měla vynikající start (170 pipů a 160 pipů). Pak ale po vyhlašování začal posilovat americký dolar oproti EUR, GBP, CAD a JPY. Proti AUD a NZD začal dolar svojí rally již o něco dříve, kdy přišlo překvapení v podobě snížení úrokových sazeb na australském dolaru.

Na konci obchodního dne v úterý, kde byl ještě dopoledne přes 330 pipů na EURUSD a GBPUSD zisk, byly pozice mínus 23 pipů.

Středeční TRADEFINDER zahlásil ukončení myšlenky nákupu EURUSD a GBPUSD. To bylo chytré rozhodnutí, protože USD i po zbytek týdne posiloval.

Tento týden začíná ve znamení kombinace faktorů klesajících komodit a cen akcií, holubičí Australskou centrální bankou a slabým US non-farm payroll.

Na trzích bude pravděpodobné pokračování posilování amerického dolaru a oslabování komoditních měn. Evropské měny také často oslabují, když USD ukáže svou sílu. 

Obychodní myšlenky pro tento týden jsou nákup USDCAD a prodej EURUSD, GBPUSD, NZDUSD a EURUSD.

Hodně štěstí v tomto týdnu přeje
Jimmy

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Jimmyho týdenní výhled 9.5.-13.5.2016