Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Jimmyho týdenní výhled 18.4.-22.4.2016

Názory

Minulý týden nám náš plán kupovat EUR/USD nevyšel, protože euro bylo slabé. Středeční TRADEFINDER nás od nakupování EUR/USD odradil. To proto, že od úterního close AUD, NTD, CAD a GBP oproti USD výrazně rostly, kdežto pár EUR/USD klesl o poslední týden o 15 bodů. Euro bylo evidentně slabé, bylo tak evidentní, že se musíme vzdát myšlenky na nákup EUR/USD.

Celkově vzato bych minulý týden popsal jako týden pro „risk on“. Síla akcií a komodit měla pozitivní korelaci se všemi třemi komoditními měnami a negativní s jenem. Jde o učebnicový příklad reakce měny na „risk on“.

Plán vyhlašování 1. stupně pro tento týden

Ve středu 20., v 8:30 GMT dojde k vyhlášení stavu nezaměstnanosti ve Velké Británii. Očekáváme hodnotu 11,9. Zprávy z Británie jsou teď, kvůli možnosti Brexitu, obzvláště důležité. Špatná čísla během vyhlašování otřesou librou více než dobé výsledky. Další zprávou ve středu bude oznámení stavu ropných zásob ve 14:30 GMT. Poslední tři vyhlašování neměly takový dopad jako ty ze začátku roku 2016.

Ve čtvrtek v 8:30 GMT dojde k vyhlášení úrovně prodejů v maloobchodě ve Velké Británii. Skáčou měsíc po měsíci, reakce budou mít nejspíše kárkou životnost. V 11:45 GMT téhož dne budou vyhlášena rozhodnutí ohledně monetární politiky EU. Sazba pro refinanční operace (očekáváme 0,00), sazba mezní zápůjční facility (0,25%) a sazba vkladové facility (-0,4%). Ve 12:30 GMT tisková konference Evropské centrální banky (očekáváme umírněný – dovish – závěr). Pan Draghi bude pravděpodobně reagovat na německé politiky, kteří si stěžují to, že nízká úroková míra škodí důchodovým úsporám. Zřejmě bude vysvětlovat, že vlády potřebují podporu růstu.

V pátek ve 12:30 GMT Kanada vyhlásí roční index spotřebitelských cen (zatím byl nejnižší 1,9. Může však být i nižší (závisí na předpovědi). V tu samou chvíli bude vyhlášen kanadský maloobchodní prodej – byl dost nevyzpytatelný. Důležité vzít v potaz obě zprávy.

Obchodní myšlenky

AUD/USD, NZD/USD – risk on a risk off teď nabízí nejlepší vodítko
USD/CAD – především tento týden se vyplatí sledovat negativní korelaci s cenou ropy
EUR/USD – minulý týden ztratil svůj býčí nádech, teď bychom měli sázet spíše na pokles
GBP/USD – Brexit s ním dost zamává, může jít nahoru i dolu
USD/JPY – cítím v kostech, že půjde dolů
Tento týden bych to viděl na prodej EUR/USD, GBP/USD a USD/JPY.

Hodně štěstí,
Jimmy

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Jimmyho týdenní výhled 18.4.-22.4.2016