Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Jimmyho týdenní výhled 11.4.-15.4.2016

Názory

Minulý týden jsme očekávali medvědí pohyb na trhu dolaru, a proto jsme se snažili hledat příležitosti k prodeji. Díky páru USD/JPY byl minulý týden celkový pohyb dolaru klesající.



Protože jsme měli u dolaru medvědí očekávání, snažili jsme se během týdne prodávat USD/JPY (kromě toho jsme se ve středu a čtvrtek snažili nakupovat EUR/USD).
Hned vám řeknu proč. Žádný z hlavních párů nebyl zvlášť lákavý. Prodej dolaru proti měnám komodit nebyl celý týden možný, protože nižší ceny akcií a komodit (strategie risk-off) oslaboval páry AUD/USD a NZD/USD a posiloval pár USD/CAD. Pár GBP/USD byl vzhledem k možnému Brexitu slabý.

Důležité zprávy tohoto týdne

V úterý se ve Velké Británii v 8:30 GMT vyhlašuje roční index spotřebitelských cen, očekáváme hodnotu 0,3. Ve středu ve 12:30 GMT se ve Spojených státech vyhlašuje růst prodejů (s výjimkou automobilů), jde o zprávu první úrovně, kde očekáváme hodnotu 0,4. Ve 14:00 se bude vyhlašovat úroková míra v Kanadě, opět jde o zprávu první úrovně, očekáváme hodnotu 0,5%. O půl hodiny později se zveřejní stav ropných zásob.
Ve čtvrtek v 1:30 GTM se v Austrálii vyhlásí zaměstnanost, u této zprávy první úrovně čekáme hodnotu 18,6. V 11:00 se ve Velké Británii vyhlásí závěr meetingu ohledně měnové politiky (neočekáváme výrazné změny) a její výhled (očekáváme 0,5%). Ve 12:30 GMT se vyhlásí roční index spotřebitelských cen ve Spojených státech. Čekáme hodnotu 2,2.
Určitě nezapomeňte podle výsledků jednotlivých zpráv upravit svá tržní očekávání.

Tento týden budeme chtít především nakupovat pár EUR/USD

Máme k tomu hned tři dobré důvody:
1. Hlavní důvod je, že graf EUR/USD je býčí


2. Euru se navzdory jeho problémům daří dobře (nenápadné ale důležité)
3. Rychlost a prudkost výkyvů dolaru způsobené úrokovou mírou se zmenšují

A co ostatní?

USDJPY: Tržní analytici očekávají pád tohoto páru až k 105. Tento pár klesl docela výrazně během krátké doby. Z fundamentálního hlediska nic nenasvědčuje tomu, že by měl JPY náhle posílit.

Minulý týden byl celkem volatilní, trh nakonec v pátek zavřel na hodnotě 108.

AUD/USD a NZD/USD: Tyto páry budou stejně jako minulé dva týdny následovat DOW.

Jak mnozí z vás vědí, očekávám pokles Dow. AUD/USD a NZD/USD by měly jít také dolů.

Určitě nepodceňte čtvrteční vyhlašování zaměstnanosti v Austrálii. Pokud bude zpráva překvapivá, dost citelně to AUD/USD ovlivní.

USD/CAD: Stejně tak jako AUD/USD a NZD/USD, i USD/CAD se v posledních dvou týdnech mění přesně podle risk-on a risk-off strategií (především u DOW).

Páteční velmi býčí zpráva zaměstnanosti v Kanadě a otočení ceny ropy v tomto týdnu povede k poklesu USD/CAD, především pokud poroste DOW a získáme risk-on sentiment.
Pokud DOW klesne (risk off) a ropa se sklouzne, měl by USD/CAD vyrazit nahoru.

Očekávejte volatilitu a reakci na středeční zprávu z Kanady ohledně úrokových měr. Svůj vliv by mohl mít i americký index spotřebitelských cen vyhlášený ve čtvrtek.

GBPUSD: Tento pár byl minulý týden spíše zklamání, obzvláště ve srovnání s EUR/USD. Zprávy o Brexitu, vlastně všechny zprávy z Evropské unie minulý týden oslabovaly libru.

Z technického hlediska 220 bodů minulého týdne na páru GBP/USD ukazují, že návrat ceny nahoru a býčí trend nehrozí. Spíše můžeme očekávat klesající trend.

Když to shrneme, libra není zrovna dobrá koupě. Nakupování páru GBP/USD bychom se měli vyhnout také proto, že vývoj cen dolaru vypadá také negativně. Nedokážeme zde jednoznačně určit směr. Během týdne může cena jít kterýmkoliv směrem. Trh sice může vytvářet příležitosti ale spíše pro intradenní obchodníky.

Vzhledem k současné vysoké volatilitě, která bude ještě posilněna zprávami:
A. index spotřebitelkých cen Velká Británie
B. vyhlašování zpráv ohledně britské monetární politice
C. možný Brexit
bychom měli hledat krátkodobé příležitosti a vyhnout se swingovým obchodům.

Hodně štěstí do nového týdne přeje,
Jimmy

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Jimmyho týdenní výhled 11.4.-15.4.2016