Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Jedna podivná věc na tomto explozivním BTC bull runu

Kryptoměny

Cena Bitcoinu v posledních měsících prudce vzrostla a poprvé od prosince 2017 překonala hranici 18 000 dolarů. Po většinu historie se zvýšení cen shodovalo s vyšším přílivem BTC na hlavní burzy. Když dojde k explozivním nárůstům ceny, obvykle dojde k prudkým tokům BTC na burzy. Pouze tentokrát vidíme pravý opak.

 

Zvláštnost na tomto explozivním bull runu

“Předchozí cenové vrcholy se shodovaly s toky Bitcoinu na burzy (zelená), zatímco tento pokračující růst se odehrává během období výběrů z burz, jsme uprostřed chaotické éry.” tweetoval anonymní bitcoinový analytik známý jako Typerbole.

 

Podíváme-li se zpět do historie Bitcoinu, obvykle vidíme korelaci mezi zvýšením ceny a tokem BTC do hlavních burz. Například během známého BTC bull runu na konci roku 2017 se zvýšil příliv této kryptoměny na všechny burzy z 3087 BTC na 38 402 BTC za pouhých 24 hodin.

Jedna podivná věc na tomto explozivním BTC bull runu

Dalším příkladem je situace, kdy se vklady Bitcoinu zvýšily z 859 BTC na 21 551 BTC mezi 15. červnem 2019 a 30. červnem 2019. Během stejného období vzrostla cena z přibližně 8 300 USD na 10 800 USD. Mezi přílivem na burzy a rostoucí cenou existoval vždy velmi silný vztah. Ale teď už ne.

Cena Bitcoinu tentokrát neodpovídá tomu, jak lidé posílají peníze na krypto burzy. Místo toho jsou BTC z burz hromadně vybírány. Graf ukazuje několik významných poklesů vkladů o té doby, co tento bull run v srpnu začal.

Jedním z příkladů bylo období mezi 22. říjnem a 27. říjnem, kdy cena Bitcoinu vzrostla z 12 900 USD na 13 600 USD. Během této doby se výběry zvýšily ze 704 BTC na 13 130 BTC. Poté, 2. listopadu, kdy si Bitcoin již pevně držel pozici na úrovni 13 000 dolarů, se čisté výběry vyšplhaly na 26 997 BTC.

Tyto hromadné výběry však nejsou známkou nízké důvěry v Bitcoin. Cena BTC vzrostla v roce 2020 o 154%, takže není pochyb o tom, že trh je v současné době býčí. A mnoho analytiků to nyní prohlašuje za pozitivní znamení.

“Zůstatek na burzách se stále snižuje. Skvělé znamení,“ napsal například BTC analytik Cole Garner a připijil následující graf.

Image

Lucas Huang, vedoucí marketingu decentralizované burzy Tokenlon, řekl: „Lidé drží BTC na burzách, když plánují prodej. Proto velké množství vybíráných BTC a menší částky na vkladech naznačují pozitivní tržní sentiment. “

Ale proč je to nyní býčí, když to tak nebylo dříve?

Zdroj: CryptoSvět

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Jedna podivná věc na tomto explozivním BTC bull runu