Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Jak zařadit ropu a další komodity do svého portfolia?

Očima brokerů

Obchodování s komoditami se v posledních letech stává jednou z nejoblíbenějších forem investování a tradingu. V dnešní době může člověk pomocí pár kliknutí začít obchodovat s komoditami jako jsou zlato, stříbro, ropa, plyn a mnoho dalších.

Díky platformě xStation 5 a široké nabídce komoditních trhů se XTB stala atraktivní volbou pro obchodníky s komoditami, které se tradičně umísťují mezi ty nejobchodovanější instrumenty. Nicméně i obchodování komodit má mnohá specifika, kterých je potřeba si být vědom. Z tohoto důvodu natočil Senior Account Manager XTB, Tom Enter, video, ve kterém vysvětlí základní aspekty komoditního sektoru. V tomto článku přinášíme krátký souhrn hlavních témat.

Stěžejní téma tohoto videa je zaměření na časový horizont. Většina z nás má pravděpodobně obchodování komodit spojeno především s tradingem. Ten je samozřejmě v tomto odvětví velmi populární, nicméně existuje i řada investičních instrumentů pro dlouhodobé investory, kteří například chtějí diverzifikovat své akciové portfolio.

Při klasickém krátkodobém obchodování s komoditami se obchodníci zaměřují na sledování krátkodobých cenových pohybů a snaží se profitovat z rychlých změn. Trading vyžaduje aktivní sledování trhu a rychlé reakce na události, které mohou ovlivnit ceny komodit. Tím pádem se jedná o disciplínu, která vyžaduje přípravu a soustředění. Ve videu se dozvíte, jak může pomoci finanční páka, co je to skalpování a proč je při tomto typu obchodování důležitý shorting.

Někteří investoři se ale naopak zaměřují na dlouhodobé investování do komodit, protože věří v potenciál dlouhodobého růstu cen. Dlouhodobé investování vyžaduje pochopení základních faktorů, které ovlivňují ceny komodit, jako jsou nabídka a poptávka, geopolitické události a ekonomické trendy. Na druhou stranu tyto investice nevyžadují takovou aktivitu jako krátkodobý trading. Ve videu Tom ukazuje, které skupiny komodit jsou vhodné pro dlouhodobé investování a jaký pákový efekt se vyplatí použít. Teorie bez praxe je samozřejmě obvykle bezcenná, proto je vše vysvětleno na reálných příkladech.

Podrobnější informace k tématu obchodování s komoditami naleznete ve videu KOMODITY U XTB na YouTube kanálu společnosti XTB – je volně dostupné na následujícím odkazu:https://www.youtube.com/watch?v=C0UMRHuS7B8

PŘEČÍST RECENZI BROKERA XTB

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Jak zařadit ropu a další komodity do svého portfolia?