Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Jak obchodovat strategii „Správný okamžik“ (Right Moment Strategy)

Očima brokerů, Tradingové strategie

V tomto článku se podíváme na indikátorovou strategii „Správný okamžik“. Je založen na identifikaci a používání překoupených a přeprodaných zón v obchodování. Jak nastavit indikátory a nakupovat a prodávat pomocí Right Moment Strategy. Odpovědi na tyto otázky a příklady najdete níže.

Popis strategie „Správný okamžik“

Strategie „Správný okamžik“ je navržena pro použití především při bočním pohybu trhu v obchodním rozpětí. Vyžaduje, aby cena byla alespoň týden v omezeném bočním rozpětí.

Strategie je založena na signálech trendového indikátoru Bollinger Bands a dvou oscilátorů – Williams' Percent Range a Relative Strength Index (RSI). Může být použit pro obchodování s různými finančními nástroji (včetně například akcií v sektoru obnovitelné energie). Doporučené časové rámce jsou M15 a H1.

Strategie „Správný okamžik“ využívá překoupené a přeprodané zóny k hledání obchodních signálů. Popisují krátkodobé extrémní odchylky cen tržních instrumentů od průměrných hodnot. Překoupenost – příliš vysoko, přeprodanost – příliš nízko. Tyto zóny jsou identifikovány oscilátory Williams´ Percent Range a RSI.

Doplněním strategie je využití odrazu ceny od vnějších linií kanálu indikátoru Bollinger Bands, které fungují jako dynamické úrovně supportu a rezistence. Tyto hranice slouží jako referenční bod pro otevírání a zavírání pozic podle strategie. Kombinované použití signálů tří indikátorů je navrženo tak, aby pomohlo na trhu najít slibné obchody.

Indikátory pro strategii „Správný okamžik“

Jak nastavit indikátory pro obchodování strategie „Správný okamžik“

Chce-li obchodník vyhledávat obchodní signály pomocí strategie „Right Moment“, musí do grafu finančního nástroje nainstalovat tři indikátory – Williams´ Percent Range, Relative Strength Index (RSI) a Bollingerova pásma. V populárních obchodních platformách MT4 a MT5 můžete indikátory do grafu nainstalovat prostřednictvím hlavního menu: Vložit / Ukazatele.

V okně jejich nastavení vyberte následující možnosti

  • Bollingerova pásma: perioda 20, odchylka 2.

  • Williams´ Percent Range: perioda 25. Zóny překoupenosti a přeprodanosti jsou nastaveny na -20 a -80.

  • Relative Strength Index (RSI): perioda 5. Zóny překoupenosti a přeprodanosti jsou nastaveny na 70 a 30.

Nastavení indikátorů pro obchodování strategie „Right Moment“

Jak nakupovat podle strategie „Správný okamžik“

Podmínky pro otevření nákupní pozice:

  1. Ukazatele Williams's Percent Range a RSI by měly padat do přeprodané oblasti, pod úrovně -80 a 30.

  2. Když RSI překročí linii 30 směrem nahoru, mělo by přijít potvrzení od indikátoru Williams. Linie indikátoru překročí linii -80 směrem nahoru. V tomto okamžiku by se cena měla nacházet poblíž spodní části kanálu Bollinger Bands.

  3. Obchodník otevře nákupní pozici a nastaví Stop Loss na lokální minimum na cenovém grafu.

  4. Minimální zisk lze vybrat, když cena dosáhne střední linie Bollingerových pásem, pokud se cena zastaví a vykazuje obrat směrem dolů. Pokud dojde k silnému pohybu nahoru a cena rychle překročí střední linii, Take Profit lze uzavřít poblíž horní hranice Bollingerových pásem. Jako vodítko lze použít indikátor Williams' Percent Range. Když se cena odrazí do překoupené zóny, obrátí se a překročí linii -20 směrem dolů, jde o signál k uzavření pozice.

Příklad nákupu podle strategie „Správný okamžik“

  • V časovém rámci M15 měnového páru EUR/USD se indikátory Williams' Percent Range a RSI dostaly do přeprodané oblasti.

  • Obchodník otevře nákupní pozici, když se cena odrazí od spodní hranice kanálu Bollinger Bands a Williams' Percent Range a RSI opustí přeprodanou oblast směrem nahoru.

  • Stop Loss nastaví na lokální minimum. Take Profit se nastaví na horní hranici Bollingerových pásem nebo po obratu ceny směrem nahoru a poté, co se linie Williams´ Percent Range dostane z oblasti překoupenosti.

Příklad nákupu podle strategie „Správný okamžik“

Jak prodávat pomocí strategie „Správný okamžik“

Podmínky pro otevření prodejní pozice:

  1. Ukazatele Williams' Percent Range a RSI by se měly dostat do překoupené oblasti (nad úrovně -20 a 70).

  2. Když RSI překročí linii 70 směrem dolů, musí to potvrdit indikátor Williams (linie indikátoru překročí čáru -20 směrem dolů). V tomto bodě by se cena měla nacházet blízko horní hranice kanálu Bollinger Bands.

  3. Trader otevře prodejní pozici a nastaví Stop Loss na lokální maximum na cenovém grafu.

  4. Malý zisk může obchodník vybrat poblíž střední linie Bollingerových pásem, pokud se cena zastaví a odrazí se od ní. Pokud dojde k silnému pohybu směrem dolů a cena rychle překročí střední linii, zisk vybere poblíž spodní hranice Bollingerových pásem. Jako vodítko lze použít indikátor Williams' Percent Range. Když cena klesne do přeprodané oblasti, indikátor se obrátí a překročí linii -80 směrem nahoru, což je signál k uzavření pozice.

Příklad prodeje podle strategie „Správný okamžik“

  • Na H1 časovém rámci měnového páru USD/JPY se indikátory Williams' Percent Range a RSI posunuly do zóny překoupenosti.

  • Prodejní pozici obchodník otevře, když se cena odrazí od horní hranice kanálu Bollinger Bands a Williams' Percent Range a RSI se pohybují z překoupené zóny směrem dolů.

  • Stop Loss se nastaví na lokální maximum. Zisk se vybere na spodní hranici Bollingerových pásem nebo po obratu ceny směrem nahoru a poté co Williams´ Percent Range opustí přeprodanou oblast.

Příklad prodeje podle strategie „Správný okamžik“

Závěr

Obchodní strategie „Right Moment“ je založena na signálech tří oblíbených indikátorů – Bollinger Bands, Williams' Percent Range a Relative Strength Index (RSI). Obchody jsou založeny na využití překoupených a přeprodaných zón oscilátorů a také na obratu cen u hranic cenového kanálu Bollinger Bands.

Tato strategie je dostatečně univerzální, aby mohla být použita na různé obchodní nástroje a časové rámce. Před použitím v reálném obchodování je vhodné otestovat výkonnost této strategie na historických datech pomocí demo účtu.

PŘEČÍST RECENZI BROKERA rOBOMARKETS

Tým RoboMarkets
info@robomarkets.cz
+420 800 088 482
https://www.robomarkets.cz/

Upozornění na rizika:

  1. Tento materiál a informace v něm obsažené slouží pouze pro informační účely a v žádném případě by neměly být považovány za poskytování investičního poradenství pro účely zákona o investičních společnostech 87 (I) 2017 Kyperské republiky, nebo jakoukoli jinou formu osobního poradenství nebo doporučení, která se týká určitých typů transakcí s určitými druhy finančních nástrojů.

  2. Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků nebo budoucího výkonu.

 

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Jak obchodovat strategii „Správný okamžik“ (Right Moment Strategy)