Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Jak obchodovat strategii Master Candle

Očima brokerů, Tradingové strategie

Metoda Master Candle je obchodní systém založený pouze na jednom indikátoru. Signalizuje příležitost k obchodování a ukazuje místa, kde vstoupit a opustit trh. Tato strategie je použitelná pro obchodování pouze s měnovými páry GBP/USD a GBP/JPY a pouze v časovém rámci Н1.

Pracovní plocha metody Master Candle

Pracovní plocha metody Master Candle 

Buy (nákupní) signál ve strategii Master Candle

Signál se objeví, když je na grafu svíčka uvnitř které se vytvoří další 4 svíčky. Jakmile je tato podmínka splněna, objeví se nad těmito svíčkami dvě čárky. První čárka je černá, druhá je zelená, o něco vyšší (3 svíčky dlouhá). Nad tuto zelenou pomlčku je umístěna čekající buy objednávka s hodnotou 3 hodinového rozpětí.
Pokud se objevil signál a poté se vytvořily tři svíčky, ale nebyla spuštěna čekající objednávka, měl by být tento příkaz odstraněn.

Příklad signálu ke koupi

Jak můžete vidět na obrázku výše, první signál k nákupu nebyl spuštěn, protože bid cena se nedotkla zelených čárek v průběhu tří hodin poté, co se signál objevil. Ve druhém příkladu byl však obchod spuštěn.

Sell (prodejní) signál v Master Candle strategii

Signál k prodeji se objevuje za stejných podmínek jako signál k nákupu. V případě signálu k prodeji by měl trader zadat čekající objednávky, jak na nákup tak na prodej najednou. Prodejní objednávka by měla být zadána na úrovni, kde se po signálu objeví červená čárka. Čárka je také dlouhá přes 3 svíčky a pokud nebyla objednávka aktivována, měla by být odstraněna. Prodejní objednávka by také měla být odstraněna, pokud byla nejprve aktivována nákupní objednávka. A naopak - pokud byla nejprve spuštěna prodejní objednávka, měla by být zrušena nákupní objednávka.

Příklad signálu k prodeji

Tento příklad ukazuje, že dva signály k prodeji nebyly spuštěny během požadovaného období tří svíček, zatímco třetí signál byl spuštěn během první hodiny, po které měl být čekající buy příkaz okamžitě odstraněn.

Nastavení Stop Loss a Take Profit ve strategii Master Candle

V této strategii je Stop Loss příkaz umístěn na úrovně opačných čekajících příkazů. To znamená, že Stop Loss pro nákupní objednávku bude na stejné úrovni jako Sell Stop a naopak, Stop Loss pro prodejní objednávku je umístěn na stejné úrovni jako Buy Stop.

Příkaz Take Profit v této strategii je obvykle nastaven stejně jako velikost rizika. Pokud je nejbližší významná úroveň daleko a pohyb má vysoký potenciál, pak Take Profit je obvykle vysoký. Trader by však neměl otevírat pozici, pokud:

  • Zisk je buď méně než 40 nebo více než 105 bodů (400 a 1 050 pipů v případě 5 číslic za desetinou čárkou nebo 3 číslic u GBP/JPY).
  • Signál se objevil blízko úrovni supportu/rezistence.
  • Na cestě k Take Profit je úroveň supportu/rezistence.

Řízení kapitálu v této obchodní strategii

Vzhledem k systému správy kapitálu pro tuto strategii by trader měl riskovat stejné procento z poslední fixní částky vkladu, ale ne více než 1-2%. Nedoporučuje se znovu vstupovat na trh, dokud není předchozí pokyn uzavřen příkazem Take Profit nebo Stop Loss.

Příklad Sell obchodu podle strategie

Závěr

Jak vidíte, strategie je poměrně jednoduchá. Zkušenost některých traderů však říká, že pokud otevřete pozice pro každý jednotlivý signál, který se objeví, výsledky budou směřovat k nule. Proto by se měl člověk naučit vidět rozdíl mezi slibnými možnostmi a potenciálními ztrátovými.

Tým RoboMarkets
info@robomarkets.cz
+420 800 088 482
https://www.robomarkets.cz/

 

Upozornění na rizika:

  1. Tento materiál a informace v něm obsažené slouží pouze pro informační účely a v žádném případě by neměly být považovány za poskytování investičního poradenství pro účely zákona o investičních společnostech 87 (I) 2017 Kyperské republiky, nebo jakoukoli jinou formu osobního poradenství nebo doporučení, která se týká určitých typů transakcí s určitými druhy finančních nástrojů.
  2. Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků nebo budoucího výkonu.
Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Jak obchodovat strategii Master Candle