Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Jak obchodovat se svíčkovým patternem „On Neck“ (Na krku)

Očima brokerů, Tradingové strategie

V tomto článku se seznámíte se svíčkovým vzorcem pro pokračování trendu s názvem „On Neck“. Podíváme se na vlastnosti jeho formování, pravidla pro obchodování a jejich použití. Dozvíte se jeho hlavní výhody a nevýhody a také si uvedeme několik důležitých doporučení pro jeho použití.

Jak se tvoří vzorec On Neck

Svíčkový pattern "On Neck" je vzorec, který naznačuje další pokračování současného trendu. Na cenových grafech je vidět jen zřídka. Skládá se ze dvou svíček. První má velké tělo mířící ve směru aktuálního trendu a druhá má malé tělo. Jsou vždy různých barev. Je-li první svíčka bílá, druhá je černý a naopak.

Charakteristickým rysem tohoto modelu je, že druhá svíčka otevře gapem ve směru trendu a následně gap uzavírá svým tělem. Zavírací ceny dvou svíček by měly být přibližně stejné. První svíčka symbolizuje „tělo“, druhá je „hlava“ a spojnice, která je spojuje prochází zavíracími cenami je „krk“. Odtud název patternu.

Vzhled malé černé svíčky po velké bílé svíčce v uptrendu naznačuje, že „býci“ narazili na dočasnou rezistenci a když ji překonají, budou moci pokračovat v pohybu nahoru. Vzhled malé bílé svíčky po velké černé v downtrendu naznačuje dočasný support, přes který budou „medvědi“ pravděpodobně pokračovat v sestupném pohybu.

Býčí pattern "Na krku"

Ten se tvoří během uptrendu, kdy dochází k aktivnímu pohybu ceny směrem nahoru. Nejprve se objeví první svíčka patternu (velká bílá) a poté otevře druhá svíčka gapem nahoru. "Medvědi", snažící se převzít iniciativu, vrátí cenu na zavírací cenu první svíčky. Druhá svíčka (malá černá) vyplní gap svým tělem, přičemž zavírací ceny obou svíček budou přibližně shodné.

Na grafu se vytvoří býčí pokračování vzoce „Na krku“. Nyní musíme počkat na potvrzení, že „býci“ jsou stále dostatečně silní, aby překonali dočasnou rezistenci „medvědů“. Další růst ceny nad maximum druhé svíčky patternu to potvrdí. Tento vzestupný pohyb bude znamenat, že kupující jsou stále velmi silní a uptrend bude pravděpodobně pokračovat.


Býčí vzorec "Na krku"

Medvědí vzorec "Na krku"

Ten se tvoří na grafu během downtrendu, kdy dochází k aktivnímu pohybu ceny směrem dolů. První svíčka vzorce (velká černá) se vytvoří jako první, poté otevře druhá svíčka gapem směrem dolů. "Býci", snažící se přejít do útoku, vrátí cenu na zavírací cenu první svíčky. Druhá svíčka (malá bílá) pokryje gap svým tělem, přičemž zavírací ceny obou svíček se přibližně shodují.

Na grafu se tvoří medvědí pokračovací pattern „On neck“. Nyní musíme čekat na potvrzení, že medvědi mají sílu překonat dočasný odpor býků. Další pokles pod minimum druhé svíčky patternu to potvrdí. Pohyb dolů bude znamenat, že prodejci budou mít silnou kontrolu nad iniciativou a downtrend bude pravděpodobně pokračovat.

Medvědí vzor "Na krku"

Jak nakupovat pomocí býčího patternu „Na krku“

  • Během uptrendu se na cenovém grafu vytvoří býčí vzorec „On Neck“

  • Obchodník otevře nákupní pozici, když cena vzroste nad maximum druhé svíčky vzorce (malá černá svíčka). Stop Loss nastaví na minimum první svíčky (velká bílá)

  • Chce-li nastavit Take Profit , můžete se zaměřit na významné úrovně rezistence

Příklad nákupu pomocí býčího vzorce „Na krku“

Jak prodávat pomocí medvědího vzorce „Na krku“

  • Během downtrendu se na cenovém grafu vytvoří medvědí pattern „On Neck“

  • Obchodník otevře prodejní pozici poté, co cena klesne pod minimum druhé svíčky patternu (malá bílá). Stop Loss nastaví na maximum první svíčky (velká černá svíčka)

  • Chce-li nastavit Take Profit, může se zaměřit na významné úrovně supportu

Příklad prodeje s medvědím vzorcem "Na krku"

Na co si dát pozor při použití patternu v obchodování

  • Vzorec by se měl vytvořit ve výrazném uptrendu nebo downtrendu. Neobchoduje se při pohybu ceny do strany

  • Před otevřením obchodu počkejte na potvrzení – proražení high/low vzorce

  • Pro zvýšení efektivity lze model použít ve spojení s nástroji technické analýzy

  • Nejlepší je použít pattern na vyšších časových rámcích - od H4 a výše

  • Je nutné dodržovat pravidla řízení rizik a zadávat ochranné stop-loss příkazy

Závěr

Svíčkový pattern On neck se tvoří během uptrendu nebo downtrendu a předznamenává možné pokračování trendu. Tento vzorec je na cenových grafech vidět jen zřídka. Doporučuje se používat v kombinaci s různými nástroji technické analýzy. Než začnete s obchodováním na reálném účtu, měli byste si vzorec otestovat na historických datech a vyzkoušet si ho v rámci paper tradingu.

PŘEČÍST RECENZI BROKERA rOBOMARKETS

Tým RoboMarkets
info@robomarkets.cz
+420 800 088 482
https://www.robomarkets.cz/

Upozornění na rizika:

  1. Tento materiál a informace v něm obsažené slouží pouze pro informační účely a v žádném případě by neměly být považovány za poskytování investičního poradenství pro účely zákona o investičních společnostech 87 (I) 2017 Kyperské republiky, nebo jakoukoli jinou formu osobního poradenství nebo doporučení, která se týká určitých typů transakcí s určitými druhy finančních nástrojů.

  2. Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků nebo budoucího výkonu.

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Jak obchodovat se svíčkovým patternem „On Neck“ (Na krku)