Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Jak obchodovat podle strategie EMA + Awesome Oscillator

Očima brokerů, Tradingové strategie

V tomto článku vám předtsavíme střednědobou obchodní strategii, která spojuje trendový indikátor EMA a Awesome Oscillator (AO). Jedná se o nastavením pro obchodování s trendem.

Autoři se rozhodli pro komplikovaná řešení a výhody klouzavého průměru, nástroje pro určování tržního trendu a doplnili potenciálem indikátoru potvrzujícího vstupy na trh – Awesome Oscillator.

Zdá se, že kombinace oblíbeného nástroje a oscilátoru je užitečným řešením pro obchodování s trendem.

Strategie EMA + Awesome Oscillator

Strategie je určena pro H1 a výšší časové rámce. To znamená, že obchodník může pracovat jak intradenně - nechat cenu dosáhnout svého cíle během několika hodin, tak nechat obchody otevřené do dalšího dne.

Článek popisuje správný způsob, jak kombinovat signály z EMA a AO na H1 grafu a jak umístit Stop Loss a Take Profit.

Jak nastavit indikátory

Autoři strategie nikdy nespecifikovali, jaké nástroje mají být pro práci použity, přesto jsme přesvědčeni, že obchodníci by měli používat hlavní měny a jakákoli další aktiva, která vykazují dobré dlouhé trendy s hlubokými korekcemi.

Pro obchodování podle strategie, potřebujeme exponenciální klouzavý průměr s periodou 200 a Awesome Oscillator se standardními parametry. Tyto indikátory lze snadno najít na jakékoli obchodní platformě a přidat do grafu. Můžete je vložit do libovolného grafu v platformě R StocksTrader. Pokud používáte MetaTrader 4, tak je postup následující:

  • Vložit – Ukazatele – Trend – Klouzavý průměr

  • Vložka – Ukazatele – Bill Williams – Awesome Oscillator

Jak používat EMA

  • Když je cena nad linií, znamená to uptrend, takže obchodník hledá signály k nákupu.

  • Když cena klesne pod EMA (200), znamená to downtrend, takže hledejte signály k prodeji.

  • U H1 a výšších časových rámců budou parametry stejné.

Strategie EMA + Awesome Oscillator

Jak používat Awesome Oscillator

  • Indikátor ukazuje rozdíl mezi dvěma MA s periodami 34 a 5 ve formě histogramu. Pokud se vzdálenost mezi dvěma liniemi zvětšuje, současný trend sílí.

  • Když se linie začnou sbližovat, znamená to, že trend slábne. Hrozí tedy korekce a dokonce i obrat trendu.

  • Když je histogram nad nulovou linií, je trend býčí.

  • Když histogram klesne pod nulu, trend je medvědí.

Strategie EMA + Awesome Oscillator

Jak nakupovat pomocí EMA + Awesome Oscillator

1. Cena prorazila EMA (200) zdola a ustálila se nad linií EMA. Abyste se ujistili, že k proražení skutečně došlo, počkejte, až svíčka zavře. Cena nad linií EMA naznačuje začátek býčího trendu.

Cena prorazila linii EMA

2. Sloupce histogramu AO vzrostly nad nulovou linii a zelenou linii. Proražení nulové linie zespodu indikuje změnu trendu z medvědího na býčí.

Signály z Awesome Oscillator

3. Stop Loss se umístí 5 bodů pod minimum svíčky, která vznikla před svíčkou, na které se otevírá nákupní obchod. Poměrně často se cena vrací, aby otestovala linii EMA a teprve poté pokračuje v růstu. Autoři strategie však chtějí vidět silný impuls, který se na trhu tvoří při proražení EMA linie. Proto je ochranný SL pod nejbližším minimem. Pokud cena najednou neroste, nemá cenu držet pozici otevřenou.

4. Take Profit může mít stejnou velikost jako SL nebo podle potřeby. Například s ohledem na úroveň rezistence nebo posouvat SL podle ceny. TP o velikosti SL je minimální zisk, který lze z obchodu získat.

Příklad nákupu prostřednictvím EMA + Awesome Oscillator

Podívejme se například na graf GBP/USD ze 14. března 2022.

  • Po nějakou dobu se cena držela pod hranicí EMA, což naznačovalo downtrend. 13. dubna v 18 hodin cena prorazila MA zdola a to byl první signál k otevření nákupní pozice.

  • Na histogramu AO zelený sloupec uzavřel nad nulou, takže nákupní pozice může být otevřena na další svíčce na 1,3069.

Příklad nákupu prostřednictvím EMA + Awesome Oscillator

  • Obchodník umístí Stop Loss 5 bodů pod minimum předchozí svíčky na 1,3030. Velikost SL je 39 bodů. Minimální TP je 39 bodů od vstupního bodu na 1,3108.

Stop Loss pro nákupní obchod prostřednictvím EMA + Awesome Oscillator

  • Trvalo tři hodiny, než cena dosáhla zisku. Maximální zisk je 77 bodů, tedy téměř dvojnásobek potenciální ztráty.

Příklad nákupu prostřednictvím EMA + Awesome Oscillator

  • První červený sloupec histogramu Awesome Oscillator se vytvořil na 1,3136. Tedy 67 bodů od vstupního bodu. Pokud autoři doporučují opustit trh běžnými signály obchodníka, lze jako takový signál použít červený sloupec histogramu.

Signál k uzavření nákupního obchodu prostřednictvím EMA + Awesome Oscillator

Jak prodávat pomocí EMA + Awesome Oscillator

1. Cena prorazila linii EMA (200). Obchodník musí zkontrolovat zavírací cenu na H1 grafu nebo uzavírací cenu TF, kterou používá.

Cena proráží linii EMA

2. Sloupec histogramu Awesome Oscillator prorazil nulovou linii shora a je červená.

Signály z Awesome Oscillator

3. SL je 5 bodů nad maximem svíčky předcházející té, na které se obchod otevírá.

4. TP se rovná SL. Další možností je počkat, až se vytvoří zelený sluopec na histogramu.

Příklad prodeje EMA + Awesome Oscillator

Podívejte se například na graf GBP/USD z 28. března 2022.

  • Všimněte si, že 25. března 2022 prorazila cena linii EMA, ale sloupce histogramu Awesome Oscillator zůstaly nad nulou. Rozhodnutí bylo vynechat obchod.

Příklad prodeje EMA + Awesome Oscillator

  • 28. března 2022 cena prorazila linii EMA shora.

  • Červené sloupce histogramu Awesome Oscillator klesly pod nulu, takže na další svíčce lze otevřít prodejní obchod na 1,3159.

  • SL je umístěn 5 bodů nad maximem předchozí svíčky na 1,3175. SL má velikost 16 bodů, což není mnoho. To znamená, že ziskový cíl nepřesáhne 16 bodů.

Příklad prodeje EMA + Awesome Oscillator

Ziskový cíl byl dosažen o 4 hodiny později. Obchod se otevřel v noci, takže volatilita byla nízká. Maximální zisk z obchodu byl 108 bodů.

Zelený sloupec Awesome Oscillator se vytvořil v korekci, takže obchod mohl být uzavřen téměř bez zisku. Závěr je - obchodník by se měl vyhnout otevírání obchodů v noci.

Závěr

Strategie využívající EMA a Awesome Oscillator je velmi jednoduchou možností obchodování s trendem, která má navíc celkem jednoduchá pravidla.

Ke vstupu na trh musí obchodník pouze zkontrolovat signály ze dvou indikátorů. Mezi výhody strategie patří malý Stop Loss a dostupnost potřebných indikátorů na nejpopulárnějších obchodních platformách.

Nevýhody platformy zahrnují, že není šance vstoupit na trh trendem podruhé, protože signál se tvoří pouze tehdy, když cena prorazí linii EMA. Zatímco cena zůstává nad touto hranicí, nedává žádný vstupní signál a nástroj pokračuje v trendu, takže obchodník ztrácí část tohoto pohybu.

Autoři navíc nechávají velikost zisku na uvážení obchodníka, přičemž uvádějí pouze minimum, které se rovná velikosti SL. Při obchodování podle strategie obchodník pochopí, že za prvé, sloupec opačné barvy na histogramu Awesome Oscillator je dobrou možností pro výstup z pozice. A za druhé, že asijská obchodní seance není nejlepší čas pro otevírání obchodů.

PŘEČÍST RECENZI BROKERA rOBOMARKETS

Tým RoboMarkets
info@robomarkets.cz
+420 800 088 482
https://www.robomarkets.cz/

Upozornění na rizika:

  1. Tento materiál a informace v něm obsažené slouží pouze pro informační účely a v žádném případě by neměly být považovány za poskytování investičního poradenství pro účely zákona o investičních společnostech 87 (I) 2017 Kyperské republiky, nebo jakoukoli jinou formu osobního poradenství nebo doporučení, která se týká určitých typů transakcí s určitými druhy finančních nástrojů.

  2. Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků nebo budoucího výkonu.

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Jak obchodovat podle strategie EMA + Awesome Oscillator