Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Jak mohou těžaři Bitcoinů držící 20 miliard dolarů ovlivnit trh

Kryptoměny

On-chain data Glassnode ukazují, že těžaři Bitcoinů drží rekordních 1,82 milionu BTC, což odpovídá přibližně 20 miliardám dolarů. Údaje by mohly být základním katalyzátorem pro BTC nebo by mohly být v krátkodobém horizontu považovány za negativní faktor.

Jak mohou těžaři Bitcoinů ovlivnit trh?

Poskytovatel dat z krypto trhu CryptoCompare, citující data společnosti Glassnode, uvedl, že hodling z bitcoinové těžby dosáhl dvouletého maxima. Analytici z CryptoCompare uvedli:

„Těžaři Bitcoinů nyní drží více BTC než v kterémkoli jiném bodě v posledních dvou letech, protože kryptoměna pokračuje v obchodování nad 10 000 dolary.“

Aktuální hodnotu Bitcoinu včetně interaktivního grafu pro jeho analýzu naleznete zde

Data lze analyzovat dvěma způsoby. Může to být pozitivní katalyzátor, protože ukazuje, že těžaři šetří BTC, které těží. Může to však také znamenat, že mineři v současné době mají velké množství Bitcoinů, což by se mohlo stát zdrojem prodejního tlaku.

V květnu uvedl analytik trhu  Willy Woo, že na trhu Bitcoinů existují dva nepřekonatelné zdroje prodejního tlaku.

„Na trhu jsou jen dva nepřekonatelné prodejní tlaky.“ (1) Těžaři, kteří ředí nabídku a prodávají na trhu a (2) tradeři na burzách.“

Pokud těžaři drží větší množství Bitcoinu než obvykle a začnou se prodávat v průběhu času, mohlo by to na celý krypto trh vyvinout prodejní tlak. Těžaři prodávající BTC se liší od traderů, kteří prodávají nebo kupují BTC. Woo poznamenal:

„To se velmi liší od obchodníků, kteří nakupují nebo prodávají. Když říkáme, že tradeři „kupují“ nebo „prodávají“, jedná se o mýtus. Každý obchod je uzavřen, každý obchod má kupujícího a prodávajícího. (Když říkáme, že trh nakupuje nebo prodává, máme na mysli, že chytré peníze nakupují nebo prodávají.) “

Není jisté, zda hodling z dvouleté těžby způsobí, že si BTC trh vybuduje silnější základ pro prodlouženou rally nebo povede ke stažení. Shodou okolností, krátce poté, co hodling těžařů Bitcoinů dosáhl maxim v roce 2018, došlo k hluboké korekci na 4 000 USD.

Je možné, že těžaři drží více Bitcoinu než obvykle jednoduše proto, že to dělají jiní těžaři a těžební pooly. Data ukazují, že relativně malé pooly drží v Bitcoinech více než 100 milionů dolarů. CryptoCompare napsal:

„Třetím motivem pro těžaře akumulující více BTC jsou těžební pooly akumulující netypicky velká množství Bitcoinu.“
 
Dokud BTC trh nezaznamená velkou reakci ze strany prodejců, je ve střednědobém horizontu akumulace Bitcoinů těžaři obecně pozitivní.
 

Autor: Roman Blecha
Zdroj: CryptoSvet

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Jak mohou těžaři Bitcoinů držící 20 miliard dolarů ovlivnit trh