Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Zajímavé příležitosti na libře a jenu

Intraday/Swing

V minulém týdnu došlo k naplnění pouze jedné z mých limitních objednávek na euru, což vyústilo v celkem rychlý zisk 34 pipů, když se trh otočil téměř okamžitě na této úrovni. Nicméně s ohledem na současnou volatilitu na hlavních měnových párech jsem rád i za takto mírně ziskový týden.

Na měnovém páru EURUSD zůstává příležitost pro short obchod na cenové hladině 1.1456, týdenní pivotová úroveň R2 se nachází velmi blízko, na ceně 1.1465, tudíž se zde jedná o zajímavou zdvojenou úroveň. Dnes a v následujícím týdnu však vidím i další zajímavé příležitosti na japonském jenu i britské libře. Na měnovém páru USDJPY se nacházíme u dolní hrany range, přičemž se trh aktuálně odráží od svého Fibonacciho supportu (úrovně 161,8 aktuálního swingu). V případě, že prorazí svou trendovou čáru na 4 hodinovém grafu a uzavře nad ní, budu vstupovat do longu s targetem na kulatém čísle 114.00.

https://puu.sh/CdIVa/a7edc4f14d.png

Další zajímavou situaci vidím na měnovém páru GBPUSD, kde si zadávám limitní prodejní objednávku na Fibo úrovni na ceně 1,2884, profit targetem na týdenním R1 (na ceně 1.2835) a stop lossem nad lokálním high trhu a zároveň nad R2 na ceně 1.2930. Doufejme, že nám volatilita v následujícím týdnu přinese více zábavy než v tom uplynulém.

Přeji hodně šťastných obchodů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Zajímavé příležitosti na libře a jenu