Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Zajímavá situace na japonském jenu

Intraday/Swing

V posledním příspěvku jsem psal o obchodu na britské libře. Vstup do tohoto shortu byl ukázkový, jelikož trh mou objednávku na pip vyplnil a okamžitě se vydal o cca 100 pipů níže. Aktuálně činí můj otevřený zisk cca 120 pipů

Na mé aktuální pozici na měnovém páru GBPUSD přemístím profit target na cenu 1.3040 (shluk Fibo úrovně a týdenního S1), kam má momentálně trh tendenci směřovat. Na této ceně zároveň otevřu spekulativně krátkodobou long pozici, kterou budu směřovat k týdennímu pivot pointu, jenž leží na cenové hladině 1.3146. Kromě britské libry se nám také vytváří velmi zajímavá situace na trhu japonského jenu. Pojďme se na ní podívat trochu podrobněji.

https://puu.sh/BMC3I/774b7bdbe1.png

Na čtyřhodinovém grafu měnového páru USDJPY se za poslední týden vytvořila obrácená formace Hlava a ramena. Když propojíme významná high této formace, tak se nám vytvoří tzv. Neckline. Aktuálně to vypadá, že by 4 hodinová svíčka mohla právě prorazit a uzavřít nad zmiňovaným necklinem. Pokud se tak stane, budu otevírat long pozici na tomto měnovém páru. Profit target budu mít umístěn na týdenním R2, na ceně 113.50.

Přeji hodně úspěšných obchodů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Zajímavá situace na japonském jenu