Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Vytvořena rezistenční zóna na GBPUSD

Intraday/Swing

Světovou ekonomikou hýbou silná témata od brexitu přes covid až ke změně americké administrativy. Co však trochu zapadá, jsou dodatečné volby do senátu USA. To připadá na 5. ledna a výsledek by měl mít vcelku zásadní vliv na americké, potažmo světové trhy. Vyhraje-li alespoň 1 ze 2 kandidátů republikánů, udrží si tato strana většinu a nový prezident bude mít jen omezené možnost naplňovat silně levicový program, což by mohlo mít příznivý vliv na trhy. V opačném případě můžeme na trzích zažít menší šok.

V rámci intermarket analýzy nás však zajímá situace na hlavních měnových párech. Samozřejmě zde obecně platí - pozitivní zpráva pro trhy se rovná pokles amerického dolaru, výrazně negativní zpráva pro trhy růst amerického dolaru. Já se však pokusím zaměřit v tomto týdnu pouze na měnový pár GBPUSD, kde vidím vznikající rezistenční zónu mezi cenovými hladinami 1.3800 (kulaté číslo) a 1.3851 (týdenní pivotová rezistence R2).

2021_01_05_Intermarket analyza_GBPUSD

Vstupovat do shortu budu 2 pipy pod kulatým číslem (více o kulatých číslech a indikátor pro jejich vykreslení v grafu naleznete ZDE), tedy na cenové hladině 1.3798 a svůj profit target budu směřovat ke kulatému číslu 1.3700, respektive 1 pip nad něj. Stop loss pro tuto pozici umístím na cenovou úroveň 1.3895 tak, abych zachoval své řízení rizik při RRR 1:1.

Přeji hodně štěstí a pevné nervy
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Vytvořena rezistenční zóna na GBPUSD