Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Úprava příkazu na GBPUSD a příležitost na EURUSD

Intraday/Swing

V minulém týdnu nakonec nedošlo k vyplnění mého longového příkazu na GBPUSD. Trhy stále ještě pokračují v relativně klidné letní náladě a na vyplnění obchodů, a následně i profit targetu je potřeba čekat trochu déle než v běžném tržním chodu přes rok. Příkaz na libře budu upravovat a dá se říct, že situace na tomto páru se ještě pro vstup do longu zlepšila.

Kromě obchodu na britské libře vidím i zajímavou příležitost na měnovém páru EURUSD, kde vidím u kulatého čísla shluk supportových úrovní. Vstupovat do longu budu ale již na cenové hladině 1.1119, kde se nachází fibo úroveň. Profit target umístím pip pod nejbližší významné pivotové low, na cenu 1.1160. Stop loss umístím při zachování RRR 1:1, tedy na ceně 1.1078.

https://puu.sh/E4SYx/50280d39e7.png

Teď k té změně na GBPUSD. Týdenní pivotová úroveň se posunula těsně nad vstup z minulého týdne na cenovou hladinu 1.1963. Já budu vstupovat na 1.1964 a svůj profit target umístím na úroveň týdenního pivot pointu, který leží na ceně 1.2087. Stop loss umístím ve stejné vzdálenosti, tedy opět při zachování RRR 1:1. To je výhodné i z důvodu, že mezi cenami 1.1900 a 1.1885 se nachází další supportová zóna, která poslouží v případě, že se trh neodrazí od první supportové úrovně okolo 1.1963.

Přeji mnoho úspěšných obchodů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Úprava příkazu na GBPUSD a příležitost na EURUSD