Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Přinese schůze prezidentů USA a Číny turbulence na trzích?

Intraday/Swing

Páteční den na trzích je poznamenán zprávou o nočním raketovém útoku USA na vojenskou základnu v Sýrii. Útok, který má být reakcí na úterní chemický útok syrské armády na civilisty, vyvolal na trzích okamžitou odezvu. Zlato a ropa rostou, americký dolar oslabuje a japonský jen posiluje. Zkrátka klasický příklon k tzv. bezpečným přístavům.

Dalším hybateli měnového trhu bylo vyhlašování dat nezaměstnanosti v USA a schůzka amerického prezidenta Trumpa s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. Zde vždy může každé prohlášení způsobit krátkodobě zvýšenou volatilitu na hlavních měnových párech, tudíž těch, které se obchodují vůči americkému dolaru. Krátkodobě zvýšená volatilita však může rozhýbat trh EURUSD, kde očekávám návrat k silným úrovním rezistence na hodnotách 1,0720 a týdenním pivot pointu 1,0741.

Poté, co se trh USDJPY otočil minulý týden na mnou stanovené silné úrovni rezistence 112,19, je můj náhled na tento trh shortový a to konkrétně do okamžiku, než se trhu EURUSD dostane k oblasti levelů rezistence mezi 1,0720 a 1,0741. Pokud dostanu dnes příležitost ke vstupu do shortu na USDJPY na týdenním pivot pointu na 111,16 (což je vhodný bod pro vstup, který leží uprostřed krátkodobé oblasti konsolidace), tak budu svůj spekulativní short držet až do okamžiku, než EURUSD dosáhne výše zmíněných úrovní rezistence.

Přeji mnoho úspěšných obchodů
MS

Čtěte také:
Praha se opět stane centrem fanoušků tradingu
Rozhovor s mužem, který na burze neprohrává
Rozhovor: V tradingu je potřeba být pragmatikem

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Přinese schůze prezidentů USA a Číny turbulence na trzích?