Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Trump a Yellenová jsou znovu hybateli nálady na trzích

Intraday/Swing

V současné době jsme svědky zlepšujícího se tržního sentimentu, což je vidět na páru USDJPY, který s v tomto týdnu vyšplhal zpět nad cenu 112,00. Dolar posílil poté, co američtí senátoři navrhli svou změnu reformy Obamacare a nyní se jeví více pravděpodobné, že se tato agenda administrativy prezidenta Trumpa může posunout kupředu.

Pokrok v oblasti reformy zdravotnictví byl pro trhy signálem, že republikáni začnou provádět nezbytné fiskální změny, které by podpořily ekonomiku a tím pádem i dolar. Co se týče naopak monetární politiky, dnes večer nás čeká FOMC. Zdá se, že většina analytiků očekává spíše umírněný tón, a to především protože očekávaná inflace zatím nepřišla. Pro intradenní tradery samozřejmě stále platí zvýšená opatrnost otevírání pozic před a během tohoto vyhlašování, které proběhne dnes v 20:00 středoevropského času. Za zmínku stojí ještě jedna skutečnost...

Britská libra je dle mého názoru v longovém nastavení. Pokud nastane proražení high na ceně 1.3125, měl by měnový pár GBPUSD dojít až někam k hodnotám silné rezistence mezi úrovněmi 1.3300 a 1.3317. Na těchto rezistenčních levelech jsem ochoten otevírat short pozice. Jako další potvrzení pro vstup do short pozice na libře může být reakce na EURUSD na rezistenci úrovní 1.1848 a 1.1875.

Přeji úspěšný týden
MS

Čtěte také: 
Jimmyho týdenní Forex výhled 24.7.-28.7.2017
Proražení trendové čáry způsobilo na EURUSD rázný trend UP
Intermarket analýza: Bude Trumpova neschopnost příčinou pádu USD?

 

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Trump a Yellenová jsou znovu hybateli nálady na trzích