Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Test rovnováhy na USDJPY

Intraday/Swing

V uplynulém týdnu se vyplnil můj shortový příkaz na měnovém páru GBPUSD, jež posléze skončil solidním ziskem 112 pipů, když se profit target vyplnil téměř na pip přesně. Tento týden se zaměřím na měnový pár USDJPY, kde očekávám brzký test rovnovážné ceny ze začátku tohoto měsíce.

Včera jsme mohli sledovat náhlý prudký růst amerického dolaru, což mělo zásadní efekt na měnový pár USDJPY. Po krátké korekci tento trh pokračuje v nastoleném uptrendovém pohybu. Po překonání týdenní pivotové rezistenční úrovně R1 (více o pivot pointech naleznete zde), jenž leží na ceně 104.78, očekávám test rovnováhy trhu z počátku listopadu, které se nachází okolo cenové úrovně 105.24. Na této cenové hladině se nachází také rezistenční úroveň fibo 161.8.

Forex Intermarket analyza USDJPY 25. 11. 2020

Já budu zadávat shortovou objednávku na ceně 105.23, tedy 1 pip pod touto zdvojenou rezistenční úrovní. Profit target pro tuto pozici umístím na cenovou hladinu 104.66. Stop loss nastavím jako vždy tak abych zachoval poměr 1:1 vůči profit targetu, konkrétně v tomto případě na cenu 105.80.

Přeji mnoho úspěšných obchodů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Test rovnováhy na USDJPY