Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Support zóna na EURUSD

Intraday/Swing

V minulém týdnu se mi po delší době podařilo vstoupit do pozice na britské libře. Obchod dopadl úspěšně a já si odnesl zisk 76 pipů z shortování rezistenční úrovně. V těchto dnech se hledají na trzích hlavních měnových párů příležitosti poměrně obtížně vlivem státních svátků v Evropě a USA, nicméně na EURUSD se vyskytuje zajímavá zóna, okolo které budu chtít zadávat svou objednávku.

V tomto týdnu se zaměřím především na nejobchodovanější měnový pár EURUSD. Vidím zde úroveň supportu, která začíná na cenové hladině 1.0774, což je úroveň supportu z PA denního grafu. Pár pipů pod ní se nachází fibo 161.8 aktuálního downtrendového swingu na ceně 1.0763. Pod nimi leží ještě týdenní S2 na ceně 1.0727. Já budu vstupovat do longu 1 pip nad nejbližším supportem, tedy na 1.0775.

https://puu.sh/FGTCU/d150a4795d.png

Jako profit target stanovím cenovou úroveň 1.0853, tedy 1 pip pod týdenní pivotovou úrovní S1. Stop loss pak bude umístěn ve stejné vzdálenosti od vstupu, tak aby byl zachován poměr rizika k možnému zisku na úrovni RRR 1:1. Konkrétně bude stop loss umístěn na cenové hladině 1.0697.

Přeji mnoho úspěšných obchodů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Support zóna na EURUSD