Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Situace na libře a příležitost na jenu

Intraday/Swing

Minulý týden byl bohatý na vyplňování mých příkazů. Nejprve přišel výborný obchod na rozkolísaném EURUSD, kde jsem inkasoval vcelku rychle a bezpečně 48 pipů zisk. Poté přišla 81 pipová ztráta na GBPUSD a nakonec znovu vcelku jednoznačný trade, kde trh stejně jako u EURUSD proti mně nešel ani 3 pipy, a na kterém jsem zaznamenal zisk 31 pipů. Celkově se mé skóre změnilo na 15 zisků a 6 ztrát. Winning je tak aktuálně na úrovni 71,43 %.

Na britské libře, na které jsem zaznamenal v minulém týdnu ztrátu, se dle mého názoru aktuálně nacházíme v downtrendu, který je nejspíše značně ovlivněný přístupem nového premiéra Johnsona a jeho razantnějšímu přístupu k brexitu, respektive odmítání brexitové dohody v aktuální podobě, konkrétně odmítání kontroverzní irské pojistky. Samozřejmě to vyvolává na trhu určitou míru nejistoty a všeobecnou hysterii. V takovémto trhu určitě nebudu uvažovat o vstupu do long pozice a navíc z technického pohledu to vypadá, že dojde k novému proražení low a britská libra má volný prostor pro pokles až k hodnotám mezi 1.1200 a 1.1300. Samozřejmě, než bysme se sem dostali, určitě přijdou zásahy britské centrální banky, tudíž nevěřím, že k takovýmto cenám dojdeme. Každopádně, než uvidím nějaké další signály, zůstanu na libře mimo trh.

https://puu.sh/DZiRb/132088b096.png

Velmi zájímavou rezistenční zónu ale vidím na měnovém páru USDJPY. Na nejbližší úrovni této zóny, konkrétně na ceně 109.50 budu vstupovat s shortem. Profit target mám nastavený u úrovně týdenního R1, na ceně 109.12. Stop loss budu jako vždy mít nastavený na s ohledem na RRR 1:1.

Přeji mnoho úspěšných obchodů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Situace na libře a příležitost na jenu