Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Shortová zóna na GBPUSD

Intraday/Swing

V dnešních dnech jsme na trzích svědky turbuletních cenových pohybů, které se týkají výsledků amerických voleb prezidenta a tamního senátu. Včera jsme mohli zaznamenat pozitivní zprávu o nové vakcíně proti koranaviru, která přerozdala karty i na forexovém trhu. Dnes se pokusím na základě rozjetých trendů určit zajímavou příležitost.

Aktuálně mám na trhu měnového páru EURUSD shortovou čekající objednávku na 1.1987, kterou jsem tu avizoval a kterou ponechávám v trhu. V tomto týdnu se budu soustředit na měnový pár GBPUSD, kde vidím v aktuálně probíhajícím uptrendovém trhu vznikající zónu rezistence mezi cenovými hladinami 1.3382 až 1.3400. Jedná se konkrétně o týdenní pivotovou rezistenci R2, kulaté číslo (indikátor kulatých čísel můžete stáhnout zde) 1.3400 a rovnovážnou úroveň z denního grafu.

https://puu.sh/GLMOU/474e85e841.png

Já budu vstupovat do shortu 2 pipy pod nejbližší úrovní, tedy na cenové hladině 1.3380. Profit target nastavím nad pivotové high ležící na ceně 1.3265. Stop loss pak ve stejné vzdálenosti od vstoupu tak, aby bylo zachováno řízení rizika při RRR 1:1. Konkrétně bude stop loss umístěn na cenu 1.3495.

Přeji hodně štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Shortová zóna na GBPUSD