Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Shortová oblast na USDJPY

Intraday/Swing

V uplynulém týdnu se nepodařilo realizovat žádnou z mých čekajících objednávek. Trh bohužel v těchto dnech není nakloněný nějakým větším akcím, nicméně po vložení několika čekajících objednávek jsem v očekávání vyplnění příkazu každý den. V tomto týdnu budu přidávat další objednávku.

Zajímavou příležitost vidím na trhu měnového páru USDJPY, kde cena před týdnem vytvořila relativně prudký pohyb vzhůru, který si od té doby prošel mírnou korekcí. Očekávám, že by trh japonského jenu mohl pokračovat ve směru výše a pro takovýto pohyb vidím zajímavou rezistenční zónu mezi cenovými hladinami 106.98 a 107.20. Na cenové úrovni 106.98 leží týdenní rezistenční pivotová úroveň R2, o 2 pipy nad ní pak kulaté číslo a na ceně 107.20 se nachází fibonacciho úroveň 161.8.

2020_11_17_Intermarket analyza USDJPY

Já budu vstupovat do shortu 2 pipy pod týdenním R2 (jak obchodovat Pivot Pointy naleznete zde), tedy konkrétně na ceně 106.96, přičemž svůj profit target budu směřovat na cenovou hladinu 106.01, tedy 1 pip nad úroveň kulatého čísla. Stop loss tradičně nastavím tak, aby poměr k profit targetu byl 1:1, konkrétně tedy na úroveň 107.91.

Přeji hodně štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Shortová oblast na USDJPY