Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Schyluje se k otočce na libře

Intraday/Swing

V minulém týdnu bohužel o pár pipů nedošlo k vyplnění mého shortového příkazu na měnovém páru USDJPY, který následně šel mnou předpovídaným směrem asi 380 pipů. Short příkaz tak na trhu japonského jenu ruším.

Tento týden se budu soustředit hlavně na situaci okolo Velké Británie. Britská libra byla po výsledku referenda o brexitu před pár lety oceněna trhem cenou o 9 % nižší. Toto vnímání brexitu však nezahrnovalo tvrdý brexit, který má potenciál velmi silně zasáhnout obchodní bilanci Velké Británie. Po novém jmenování premiéra Johnsona se zdá být stále více pravděpodobné, že k tvrdému brexitu dojde. To je v kostce důvod, proč máme v posledních dnech na trhu libry takový tlak na prodej. Já osobně očekávám, že měnový pár GBPUSD půjde ještě o trochu níže, kde vidím velmi zajímavý level pro vstup do krátkodobého longu.

https://puu.sh/E20D8/2a2bf24c2a.png

Onu zajímavou cenovou hladinu vidím na GBPUSD na úrovni 1.1958. Jeden pip nad tímto levelem budu otevírat longovou pozici. Je to level, na kterém se nachází krátkodobější fibo úroveň 161.8. Pod ní leží na kulatém čísle týdenní S2 a kulaté číslo na 1.1900 a na 1.1895 leží fibo support z týdenního grafu. Tudíž se pokusim tento "padající nůž" zachytit v této zóně supportu. Profit target budu mít nastavený na aktuální pivotové low, které leží na ceně 1.2077. Stop loss jako vždy při zachování RRR 1:1.

Přeji mnoho štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Schyluje se k otočce na libře