Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Rezistenční zóna na EURUSD

Intraday/Swing

Poslední dny na trhu hlavních měnových párů jsou ve znamení čekání na zajímavou příležitost. Bohužel mé čekající příkazy se v uplynulém týdnu nevyplnily, nicméně držím se zásady, že pokud se na trhu nevyskytují zajímavé příležitosti, je užitečnější vyčkat na lepší časy. V tomto týdnu budu přidávat další čekající příkaz pro případ zvýšené volatility.

V rámci mnou sledovaných měnových trhů se situace vyvíjí nejslibněji na měnovém páru EURUSD, kde proběhla v úterý korekce současného uptrendového trhu. V případě, že se znovu nastartuje uptrend, budu zadávat svůj shortový vstup do obchodu na rezistenční zóně tvořené 3 významnými rezistencemi - týdenní pivotovou úrovní R2 na cenové hladině 1.1856, fibonacci úrovní 161.8 na ceně 1.1868 a významná úroveň z price action na hodnotě 1.1844.

Forex_Intermarket_analyza_7_10_2020

Právě pod touto cenovou úrovní budu zadávat svou shortovou objednávku, u níž přednastavím profit target na cenovou hladinu 1.1809, tedy nad lokální pivotové high. Stop loss pro tuto pozici budu nastavovat při zachování řízení rizika s RRR 1:1, tedy konkrétně na cenovou úroveň 1.1877.

Přeji mnoho obchodního štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Rezistenční zóna na EURUSD