Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Rezistenční úroveň na USDJPY

Intraday/Swing

V minulém týdnu jsem avizoval, že budu vstupovat do longu na USDJPY, pokud dosáhne mé hranice pro vstup. Bohužel se tak nestalo a já aktuálně ruším jak tento čekající příkaz, tak i další příkazy, které mám z minulosti na USDJPY do shortu na vyšší cenové hladině a na EURUSD. Tam je aktuálně nastartován silný downtrend a budu se tak soustředit spíše na ostatní trhy.

Trh hlavního měnového páru EURUSD se aktuálně pod vlivem obchodníků vyššího časového rámce dostal do silného downtrendu, přičemž se v současné době obchoduje na hodnotách, kde nebyl od května 2017. Na tomto trhu však i nadále očekávám pokračování v poklesu. Mezitím se budu v tomto týdnu soustředit na trhu USDJPY, kde se vytvořila mnohonásobná úroveň rezistence okolo ceny 111.00. Kromě kulatého čísla leží na ceně 111.09 týdenní R2, na ceně 110.95 fibo 161.8 % z vyššího časového rámce a na kulatém čísle leží fibo 161.8 % z nižšího časového rámce.

https://puu.sh/Fal5X/30e04b9ba2.png

Já budu vstupovat do shortu na nejbližší možné úrovni této rezistenční zóny, tedy na cenové hladině 110.95, konkrétně 2 pipy pod ní. Profit target pro svou pozici nastavím na úrovni týdenního R1, 1 pip nad cenu 110.43. Stop loss při zachování RRR 1:1 pak bude na ceně 111.42.

Přeji mnoho štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Rezistenční úroveň na USDJPY