Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Příležitosti navzdory nižší volatilitě trhů

Intraday/Swing

Poslední týdny nejsou na Forexu příliš volatilní, a tak je občas těžké hledat zajímavé příležitosti. Všechny hlavní měnové trhy mají nyní před Vánocemi neutrální náhledy a neočekává se výraznější cenový pohyb. Navzdory těmto skutečnostem lze nalézt zajímavé příležitosti na euru a na libře.

Na měnovém páru EURUSD cena několikrát testovala významnou úroveň rezistence okolo hodnoty 1.1433. Při průrazu a uzavření 4 hodinové svíčky nad ní jsem ochoten vzít break out long s profit targetem na cenové hladině 1.1550, což je důležitá Fibo úroveň, která by měla v aktuálním swingu směrem výše zafungovat jako magnet trhu. Více konzervativním přístupem by bylo vzít profit target již na kulatém čísle 1.1500, jelikož nedaleko na touto cenou se nachází týdenní úroveň R2.

https://puu.sh/CkmPc/1de4109b92.png

Další zajímavá situace se nachází na měnovém páru GBPUSD, kde došlo k proražení směrem dolu z dlouhodobého downtrendového kanálu. Aktuálně se zužuje range znovu v rámci tohoto kanálu a dá se očekávat, že dojde k symetrickému proražení směrem výše. Z tohoto pohledu se nám na grafu objevují dva shluky důležitých rezistenčních úrovní, kde budu brát shorty. První najdeme mezi cenami 1.2739 a 1.2745 (Fibo úroveň a týdenní R1 + rovnovážná cena předchozí oblasti hodnoty). Druhý shluk rezistenčních úrovní je mezi 1.2800 a 1.2810 (Fibo úroveň, kulaté číslo a rovnovážná cena předešlé oblasti hodnoty). Profit target obou případných shortů směřuji k týdennímu pivot pointu, jenž je na ceně 1.2608.

Přeji hezké vánoční svátky
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Příležitosti navzdory nižší volatilitě trhů