Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Příležitosti na majors

Intraday/Swing

Čekají nás vcelku zásadní vyhlašování spjaté s americkým dolarem. Dnes to budou zásoby ropy a FOMC minutes a zítra data o zaměstanosti v USA. Jelikož je očekávána vyšší volatilita na měnových trzích, tak jsem se rozhodl stanovit si cenové hladiny na grafu, kde očekávám v případě rozkolísanosti trhu otočení ceny.

Pojďme se nejprve podívat na měnový pár britské libry. Zde jsem již v minulém týdnu měl limitní nákupní objednávky okolo cen 1.3000, které ponechávám i pro týden následující. Naopak, pokud se cena na grafu posune směrem výše, limitní prodejní objednávku mám položenou na ceně 1.3316. Je to úroveň, kde se aktuálně nachází reverzní úroveň Fibo, lokální high a také týdenní R1.

Pokud se podíváme na měnový pár EURUSD, tak zde je velmi zajímavá úroveň 1.1800. Kromě toho, že je to dobrá psychologická úroveň kulatého čísla, tak tu znovu máme blízko, na 1.1792, reverzní Fibo a kousek nad ní pivotový level R2, na ceně 1.1838. Nad touto úrovní si zadávám stop loss a vstup do shortu budu mít postupný. S první částí na 1.1792 a s druhou na 1.1800.

A na konec trh japonského jenu. Zde máme podobnou situace jako na již zmíněných majors. Na ceně 111.91 se nachází týdenní R2, a na 112.00 kulaté číslo a Fibo. Shluk tří úrovní, přičemž jedna z nich vychází z aktuálně probíhajícího swingu (Fibo), považuji pro sebe za dostačující k tomu, abych zde otevřel short pozici.

Přeji úspěšný týden
MS

 

 

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Příležitosti na majors