Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Příležitosti na libře a jenu

Intraday/Swing

Další ziskový obchod, již pátý v řadě, se mi povedl na měnovém páru EURUSD po zveřejnění minulého příspěvku. Odnesl jsem si z něj zisk 30 pipů, přičemž po odrazu od rezistence, kterou jsem obchodoval, následovalo proražení uptrendového kanálu a pohyb směrem níže o téměř 200 pipů.

V tomto týdnu se o měnový pár EURUSD nebudu příliš zajímat a podívám se raději na příležitosti, jenž se vyskytly na měnových párech USDJPY a GBPUSD. U obou páru se jedná o shortové příležitosti, ovšem u japonského jenu pujde o odraz shluku rezistenčních levelů a u britské libry naopak o break out short.

Na libře se po vytvoření formace Hlava a ramena vytvořila úroveň tzv. Neckline (v grafu níže modře). Po proražení a uzavření 4 hodinové svíčky pod ní budu otevírat short pozici s profit targetem u týdenní úrovně S2, na ceně 1.2716.

https://puu.sh/CLxI9/1dd3ac1dbf.png

Na měnovém páru USDJPY budu vstupovat na shluku Fibo rezistence a kulatého čísla, na ceně 110.90 s tím, že v nedaleké vzdálenosti nad mým vstupem jsou 2 úrovně rezistence - kulaté číslo (111.00) a PA rezistence (111.38). Profit target pro tuto pozici mám umístěný u týdenní úrovně R1, na ceně 110.14.

Přeji všem úspěšné obchodování
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Příležitosti na libře a jenu