Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Příležitosti na libře a euru

Intraday/Swing

V minulém týdnu jsem zaznamenal na zde avizované shortové pozici na libře zisk 61 pipů. Zlepšilo se tak mé roční skóre na 16 zisků a 7 ztrát při RRR 1:1. To celkově činí winning 69,57 %. S koncem léta očekávám konečně trochu lepší volatilitu a fungování mého obchodního přístupu.

Na trhu měnového páru USDJPY se trh vydal opačným směrem, tudíž neměl ani příležitost vyplnit můj příkaz. Jelikož se na tomto trhu situace, respektive aktuální swing, rozhodil, ruším svůj obchodní příkaz. Zaměřím se na zbylé dva hlavní měnové trhy - EURUSD a GBPUSD.

Na měnovém páru EURUSD se vyskytl pattern, který rád obchoduji. Jedná se o proražení z range do jednoho směru, následovaném otočkou a proražení do opačného směru. Já v takovém případě spekuluji na vytvoření symetrie, tedy, že průraz do opačného směru budu ve stejné vzdálenosti od hrany range jako ten předchozí. Takováto úroveň se na EURUSD vyskytuje na cenové hladině 1.1030. 4 pipy nad ní se ale nachází další důležitý level (close u obratové formace z přelomu července a srpna). Pod touto úrovní navíc týdenní S2 (na 1.1014) a kulaté číslo. Já budu vstupovat do longu na 1.1034 a target budu mít umístěný úrovně týdenního S1 (na ceně 1.1077). Stop loss jako vždy při zachování RRR 1:1.

https://puu.sh/EaeRy/6e243f75c2.png

Druhá pozice bude na libře. Zde budu chtít shortovat u shluku rezistencí. Vstupovat do shortu budu na ceně 1.2398, tedy 2 pipy pod kulatým číslem a profit target budu mít na 1.2301. Jeden pip nad nejbližším levelem. Stop loss znovu při zachování RRR 1:1.

Přeji hodně štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Příležitosti na libře a euru