Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Příležitost na libře

Intraday/Swing

Situace na třech hlavních forexových trzích se zdá být před středečním zasedáním amerického Fedu a zasedáním japonské centrální banky (BOJ), které proběhna ze čtvrtka na pátek, nepříliš volatilní. Výjimkou je jen trh USD/JPY, který reagoval na zprávy o zamýšleném zdvojnásobení vládních stimulů pro posílení ekonomiky. Japonský jen se tak v současné době nachází na zájímavých hodnotách pro vstup do obchodu.

Myšlenkou tohoto týdne je vstoupit do long obchodu na libře pod hodnotou 1,3168, což je týdenní pivot point a krátkodobě středová hodnota tohoto trhu a střednědobě pozici podržet až do chvíle, kdy GBPUSD dosáhne své rezistence kolem úrovně 1,3627. Nejlepší vstupní cena je pro mě 1,3018. Pokud by se vydal trh ještě níže, už svoji pozici navyšovat nebudu.

Zároveň budu hedgovat svou pozici vůči dolaru otevřením long pozice na USDJPY kolem hodnoty 104,00, kde se nyní nachází. Tyto trady jsou poněkud riskantnějšího rázu a spíše střednědobé. Doporučuji proto pečlivě uvážit velikost pozice, se kterou budete případně do tradů vstupovat.

Přeji mnoho ziskových obchodů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Příležitost na libře