Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Příležitost na GBPUSD

Intraday/Swing

Obchody z minulého příspěvku opět vyšly náramně. Odnesl jsme si zisk 139 pipů ze short obchodu na USDJPY a 41 pipů z krátkodobého longu na GBPUSD. Blahopřeji všem, kteří měli podobně úspěšný týden.

Podívejme se, co zajímavého se na trzích hlavních měnových párů odehrává nyní a co můžeme očekávat. Na EURUSD probíhá konsolidace trendu, který započal začátekem loňského roku, přičemž za současného vývoje se zdá pravděpodobnější, že přijde cenový pokles. Pokud však dojde k proobchodování současného high range nad 1.2555, tak věřím že přijde velmi silný nákupní sentiment a uptrend bude pokračovat. To samé platí pro trh USDJPY, ale naopak. V případě proražení aktuálního low pod 104.60 bychom se měli podívat výrazně níže. Naopak aktuální vývoj napovídá, že bychom se mohli podívat až k úrovním rezistence mezi 107.17 a 107.35. Zde budu uvažovat o short obchodech.

Na měnovým páru GBPUSD mám víceméně jasno. Pokud trh dojde na 1.4265, budu otevírat první short pozici a případný druhý vstup do shortu plánuji na kulatém čísle 1.4300. Stop loss budu mít umístěn nad aktuálním high trhu na 1.4345. Profit target nad kulatým číslem 1.4100, jelikož by trh měl mít tendenci jít na týdenní pivot point na 1.4089. Zbytečné je však target umisťovat právě tam, když se dost možná bude objevovat větší množství nákupních příkazů právě na celém čísle 1.4100.

Přeji mnoho úspěchů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Příležitost na GBPUSD