Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Příležitost k longu na GBPUSD

Intraday/Swing

Cenový vývoj na hlavních měnových párech je v posledních dnech ne příliš čitelný a nedává obchodníkovi moc příležitostí vypozorovat tlak nákupní či prodejní strany v rámci cenových swingů. Například na USDJPY se volatilita v posledních dnech velmi zužila, z tohoto důvodu se budu poohlížet spíše na příležitosti v rámci měnových párů EURUSD a GBPUSD.

V tomto týdnu se zaměřím především na měnový pár GBPUSD, kde vidím velmi zajímavou zónu supportu, které je primárně tvořena úrovní fibonacci 161.8 z aktuálního downtrendového swingu, který v minulém týdnu začal korigovat k aktuálnímu týdennímu pivot pointu. Support 161.8 se nachází na cenové hladině 1.2234, což se v podstatě shoduje s týdenní pivotovou úrovní supportu S1 (co jsou to pivot pointy najdete pod tímto linkem), která leží na stejné ceně.

https://puu.sh/FZiGt/38c57b1778.png

Další důležitou úrovní je zde kulaté číslo 1.2200, které do jisté míry bude jistit mohou případnou longovou pozici. Tu budu otevírat 2 pipy nad nejbližší cenovou hladinou supportu, tedy na 1.2236. Profit target budu směřovat k ceně kulatého čísla 1.2300, respektive jeden pip pod ní. Stop loss bude nastaven ve vzdálenosti odpovídající řízení rizika RRR 1:1, konkrétně tak na cenové hladině 1.2173.

Přeji mnoho štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Příležitost k longu na GBPUSD