Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Přijde zemětřesení na světových trzích?

Názory

Před dvěma týdny jsem psal, že budu za určitých podmínek vstupovat do střednědobé long pozice na USD/JPY nad hodnotou 108,30. Tuto pozici stále ještě držím a aktuálně jsem ve 300 pipovém zisku. Vězte, že poctivá technická analýza a zodpovědný přístup k tradingu nese své ovoce.

Tento týden očekávám dvě klíčová zasedání, jimiž jsou FOMC ve středu večer a následně zasedání centrální banky Japonska. Právě japonské zasedání je důvodem postupného uzavírání mé pozice na USD/JPY, jelikož nejsem ochoten zbytečně podstupovat rizika s ním spjatá. Na druhé straně je potřeba si dát pozor i na FOMC. Pokud totiž přinese pozitivní hodnocení ekonomiky USA, znovu posílí spekulace o dalším zvyšování úrokových sazeb, díky kterým by značně posílil americký dolar.

Jak jsem již psal, makro události tento týden zamíchají kartami. Já osobně se budu soustředit na to, jak na ně trhy zareagují a pokud začne USD posilovat, vidím support na páru EUR/USD v oblasti mezi 1,1090 a 1,1100. Na trhu GBPUSD je supportem týdenní pivot point na hodnotě 1,4352 a super rezistence na USDJPY leží v oblasti mezi 113,18 a 113,00.

Tyto úrovně jsou pro mě zásadní a v případě dosažení jedné z nich budu bedlivě pozorovat příležitosti ke vstupům na základě korekce dolaru na ostatních párech. Nicméně pro tyto dny platí více než kdy jindy, že trpělivost růže přináší.

Přeji hodně úspěchů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Přijde zemětřesení na světových trzích?