Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Přijde otočení uptrendu na libře?

Intraday/Swing

V minulém příspěvku jsem upozorňoval na možné pokračování v oslabování amerického dolaru, jehož mělo za následek mnou zmiňované proražení high na trhu EURUSD a GBPUSD. Britská libra prorazila high a došla si pro target ještě předtím, než trh amerického dolaru obnovil svůj pokles. Euro si počkalo na průraz na USDJPY, ale pak bez větší korekce prudce vzrostlo.

Odnáším si zisk z GBPUSD 85 pipů a aktuálně jsem předčasně ukončil otevřenou pozici na EURUSD na shluku týdenního R2 a kulatého čísla se ziskem 74 pipů. Co se týče měnového páru GBPUSD, tak ten dnes udělal více něž 200 pipový skok do oblasti a v klidu se již nějakou dobu pohybuje ve stejné cenové oblasti jako před referendem o brexitu. Nyní má britská libra namířeno právě ke středové hodnotě tradingové oblasti z první poloviny roku 2016 na cenové hladině 1.4300. Tam lze očekávat otočku směrem níže.

Pro potvrzení tohoto obchodu se jeví velmi vhodná úroveň 108.25 na USDJPY. Na této hodnotě má trh japonského jenu položeny dvě úrovně supportu, týdenní S3 a fibo level 161.8 %. V případě, že se měnový pár USDJPY bude nacházet poblíž této ceny, bude otevření shortové pozice na libře na ceně 1.4300 daleko výhodnější, jelikož bude na mé straně také support amerického dolaru z tohoto trhu.

Přeji mnoho úspěšných obchodů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Přijde otočení uptrendu na libře?