Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Přijde oslabení dolaru?

Intraday/Swing

Po zveřejnění pozitivních makro zpráv na japonském jenu začala měna země vycházejícího slunce rázně posilovat. Investoři své nákupy japonského jenu drželi i po pádu japonského akciového indexu. Nicméně situace se může rázem změnit a prostor pro růst páru USDJPY je dle mého názoru až k hodnotě 111,20.

Zatímco americký dolar proti japonskému jenu od konce týdne oslaboval, ve vztahu k evropské měně naopak posiloval. Na trhu EURUSD vidím silný support na hodnotě 1,1120. Pár GBPUSD vytváří oblast akumulace a čeká na silnější momentum v trhu.

Tento týden není z mého pohledu úplně nejvhodnější pro obchodování na Forexu, nicméně pokud bych měl vybrat jednu příležitost, na kterou bych čekal, byla by to sázka na oslabování dolaru v momentě, kdy se EURUSD bude nacházet u hodnot 1,1120 a USDJPY na hodnotě 111,20. V případě, že tato situace nastane, vstoupim s jednou třetinou pozici do longu na EURUSD, s druhou třetinou na GBPUSD a s třetí budu shortovat USDJPY.

Přeji mnoho štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Přijde oslabení dolaru?