Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Po sérii zisků příležitost na EURUSD

Intraday/Swing

V uplynulém týdnu se mi povedl již čtvrtý ziskový obchod v řadě, a to konkrétně na měnovém páru GBPUSD, kde jsem shortoval odraz od zdvojené rezistence po průrazu z uptrendového kanálu. Tento obchod mi přinesl 78 pipový zisk.

V lednu jsem predikoval většinu cenových pohybů v rámci rostoucího trendu na britské libře. Všimněte si, že vše díky technické analýze, absolutně bez ohledu na turbulentní politické události týkající se dohody o Brexitu. Pokud máte zaběhnuté postupy a zkušenosti z trhu, nerozptylujte se fundamenty. Při nich budete vždy o krok pozadu oproti hráčům, kteří v zákulisí fundamenty ve větší či menší míře ovlivňují.

Aktuálně se britská libra pohybuje u svého týdenního pivot pointu, který v tomto týdnu představuje středovou hodnotu. Tím, že jsme v poslední době zaznamenali prudký růst ceny, přepnul jsem v grafu z 4 hodinového na denní (viz obrázek níže). Zde se libra aktuálně pohybuje nad dlouhodobou trendline a zároveň u horní hrany dlouhodobé range. V tom osobně vidím nejasnost pro budoucí směřování. Myslím si, že v tomto týdnu bude GBPUSD vytvářet range mezi kulatými čísly 1.3000 a 1.3200. Obchodovat libru však nebudu.

https://puu.sh/CEx6Z/f947f6e4a2.png

Zaměřím se raději na měnový pár EURUSD. Použil jsem paralelu k cenovému vývoji, který se udál v lednu na libře a zakreslil trendový kanál. Short obchod budu zadávat na úrovni souběhu Fibo rezistence 1.1485 a horní hrany uptrendového kanálu. Profit target pak budu mít na úrovni týdenní R1, u ceny 1.1454.

Přeji mnoho štěstí v tradingu
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Po sérii zisků příležitost na EURUSD