Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Nové příležitosti na euru i na jenu

Intraday/Swing

Naposledy jsem zde avizoval, že budu otevírat short pozici na měnovém páru EURUSD, na ceně 1.1684. K vyplnění mé limitní objednávky došlo v pondělí a já jsem nyní v otevřené short pozici na euru. Aktuálně se trh pohybuje okolo mé vstupní hodnoty.

Profit target mé eurové shortové pozici mám aktuálně nastavený na cenové hladině 1.1554, tedy 2 pipy nad týdenním pivot pointem. V případě, že bychom se dočkali proražení aktuálních maxim trhu, tak jsem ochoten ještě připrodat do pozice na cenové hladině 1.1800, kde se nachází jak velmi důležitá úroveň kulatého čísla, tak týdenní pivotová hodnota R2. V nejbližších dnech nás nečeká žádná očekávaná makroekonomická událost pro EURUSD, tudíž nepředpokládám, že by mě na grafu něco překvapilo.

https://puu.sh/BmM7N/a74307f16f.png

Další zajímavá situace se nám rýsuje na měnovém páru USDJPY, kde trh sice koriguje svůj uptrendový pohyb před shlukem resistenčních úrovní, nicméně korekce je dostatečně hluboká, takže se dá předpokládat, že v případě následného prodloužení uptrendu na japonském jenu, dojde k otočení trendu v zóně rezistence mezi cenami 111.91 (R1) a 112.05 (Fibo). Pokud se nestane něco nepředpokládaného, tak zde budu otevírat své short pozice.

Přeji úspěšný týden
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Nové příležitosti na euru i na jenu