Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Mayová si jde pro silnější mandát, GBP roste!

Intraday/Swing

Naposledy jsem ve svém příspěvku s ohledem na nadcházející první kolo francouzských prezidenských voleb vyzýval k opatrnosti na trzích eura a britské libry. Kromě této očekávané události zde máme stále větší pnutí mezi KLDR a USA, kde si v podstatě nikdo nedovede představit, co by mohlo následovat v případě ozbrojeného konfliktu.

V současnosti se uvádí, že o postup do druhého kola prezidenstkých voleb ve Francii bojují hlavně 4 kandidáti, kteří jsou v preferencích rozestoupeni pár procentními body, přičemž se uvádí, že zhruba třetina voličů je stále nerozhodnutých. Velmi pravděpodobně již výsledky prvního kola zacloumají s trhem eura. Kromě této skutečnosti dnes dopoledne libra vystřelila nahoru ze své range poté, co britská premiérka Theresa Mayová nečekaně vyhlásila předčasné volby. Tento prudký pohyb na trhu GBPUSD mi odkryl vhodnou střednědobou oblast rezistence vyházející z PA, Fiba a kulatého čísla mezi hodnotami 1,2860; 1,2900 a 1,2927.

Pokud bude libra posilovat tímto tempem, budu bez potvrzení shortovat s první pozicí na 1,2860, pak přihodím případně na kulatém čísle 1,2900 a třetí pozici otevřu na 1,2927. Stoploss pak umístím nad 1,3100. Krátkodobě se po náhle vzniklé volatilitě budu v týdnu soustředit i na trhu EURUSD, kde pro mě extrémně silná rezistence leží mezi 1,0720 a 1,0730. Tam budu hledat vstup do short obchodu.

Přeji mnoho štěstí
MS

Čtěte také:
Jimmyho týdenní Forex výhled 17.4.-21.4.2017
Rozhovor s mužem, který na burze neprohrává
Rozhovor: V tradingu je potřeba být pragmatikem 

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Mayová si jde pro silnější mandát, GBP roste!