Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Libra se blíží k silné nákupní zóně

Intraday/Swing

Uplynulý týden byl extrémně úspěšný. Po uzavření longové pozice se ziskem 100 pipů jsem zobchodoval avizovaný short s první částí pozice na 1.3300 a druhou na 1.3313. Aktuálně jsem v otevřeném zisku cca 180 z první části pozice a 170 pipů se druhou. Na měnovém páru EURUSD, kde jsem také ohlašoval, že budu shortovat jsem před chvilkou uzavřel zisk jedné části pozice na týdenním S1 se ziskem 113 pipů a na druhé části pozice jsem v otevřeném zisku cca 140 pipů. Všimněte si, jak úzký stop loss jsem měl na euru a kde přesně se otočil trh na libře. Ani 1 pip to nešlo proti.

Na libře, pokud se nestane nic neočekávaného, držím short až k týdennímu S2, které leží na ceně 1.3014. Zde mimochodem, hned otevřu reverzní pozici, tedy longovou, a to především proto, že se na těchto cenových úrovních nachází 3 velmi významné supporty. Kromě již zmíněného týdenního S2 se nachází na 1.2986 reverzní Fibo úroveň a mezi těmito dvěma levely je kulaté číslo 1.3000, které by po takto jednoznačném pohybu směrem dolu mohlo zareagovat na první test úrovně.

Co se týče japonského jenu, tak ten se nachází aktuálně v rangi a nemám zájem jej tento týden obchodovat. Na měnovém páru EURUSD budu držet druhou část pozice až ke kulatému číslu 1.1500, přičemž stoploss mám posunutý na breakeven. Pokud jde o případné další otevírání nových pozic na euru, tak mám prodejní stop objednávku pod týdenním S2, na ceně 1.1447.

Přeji úspěšný týden
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Libra se blíží k silné nákupní zóně