Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza II: Zajímavá rezistence na AUDUSD

Intraday/Swing

V uplynulém týdnu nedošlo k vyplnění žádného z mých příkazů. Na měnovém páru USDCAD mě probíhající situace utvrdila v mém náhledu, tudíž zde shortový příkaz zachovám. Naopak na měnovém páru NZDUSD svou objednávku prozatím ruším. Budu se soustředit na vyhledání vhodné příležitosti na příbuzném měnovém páru AUDUSD.

V minulém týdnu jsem chtěl zadávat na AUDUSD shortovou objednávku u kulatého čísla 0.6800. Nakonec jsem v tomto obchodu viděl vyšší riziko, než jsem chtěl přijmout. Tento obchod by, jak je vidět, krásně vyšel. Přes mou lítost nad nevyužitou příležitostí je to ale i dobrá zpráva. Cenové pohyby na tomto páru se v posledních dnech chovají tak jak mají, tudíž lze předpokládat, že by tento vývoj mohl pokračovat a cena by se mohla vyvíjet v rámci přirozených patternů.

https://puu.sh/EtmV9/847a724de7.png

Z tohoto důvodu budu zadávat shortový příkaz na tomto páru na další přirozené rezistenční úrovni, 1 pip pod týdenním levelem R1, na ceně 0.6832. Nad ním leží fibo rezistence na ceně 0.6837 a týdenní pivotová úroveň R2 na ceně 0.6872. Profit target pro tuto mou pozici budu směřovat na týdenní pivot point, který leží na cenové hladině 0.6771. Stop loss naopak umístím ve stejné vzdálenosti od vstupu, tedy na cenovou hladinu 0.6893.

Přeji mnoho úspěšných obchodů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza II: Zajímavá rezistence na AUDUSD