Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza II: Shluk rezistencí na USDCAD

Intraday/Swing

Během minulého týdne nedošlo k vyplnění mého longového příkazu na NZDUSD, který se vydal směrem výše bez předchozího pullbacku. Jak jsem avizoval, budu tento příkaz rušit. Shortový příkaz na AUDUSD je blízko vyplnění a jelikož se zde situace nijak nezměnila oproti mým očekáváním, příkaz nechávám v trhu.

Kromě případného shortu na australském dolaru se rýsuje zajímavá příležitost na dalším komoditním měnovém páru USDCAD. Na 4 hodinovém grafu níže můžete vidět, že shluk rezistenčních úrovní okolo kulatého čísla 1.3300. Kromě této psychologické rezistenční úrovně se na cenové hladině 1.3285 nachází rezistence představující rovnovážnou cenu srpnové range. Na ceně 1.3313 je pak týdenní pivotová úroveň R1.

https://puu.sh/Eg4XT/1dbc7db7f6.png

Já budu vstupovat do shortu 1 pip pod nejbližší úrovní, tedy na 1.3284. Svůj profit target umístím 1 pip nad týdenním pivot pointem na ceně 1.3236. Stop loss ve stejné vzdálenosti od vstupu pak bude umístěn na cenové hladině 1.3332. Tím, že mám takto diverzifikované obchodní pozice vůči dolaru, očekávám, že by se alespoň jedna mohla v příštím týdnu vyplnit.

Přeji hodně štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza II: Shluk rezistencí na USDCAD