Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza II: Příležitost na USDCAD

Intraday/Swing

V uplynulém týdnu došlo k realizaci 64 pipového zisku na NZDUSD. Přestože pozice byla otevřena několik dní a zatížena negativním swapem (z dlouhodobého hlediska je náklad negativního swapu částečně kompenzován pozitivním swapem na jiných pozicích), jedná se o můj již 6 zisk ze 7 avizovaných obchodů na komoditních měnách. Aktuálně představuje tento poměr winning 85,71 %.

Než rozeberu aktuální příležitosti z mého pohledu na komoditních měnách, popíšu mou chybou zmeškaný obchod na USDCAD. Dlouho jsem na tomto páru očekával otočku u rezistenční zóny a 9. května jsem zde zveřejňoval článek, kde jsem psal o tom, že budu vstupovat do shortu u 1.3563. Bohužel jsem si omylem tuto úroveň vymazal z grafu a minulý týden bezmyšlenkovitě přesunul svůj vstup k druhé nejbližší úrovni 1.3579. Tato lehkomyslnost se mi nevyplatila, jelikož se trh víceméně na pip otočil již u bližší úrovně 1.3563 a PT by bezpečně v minulém týdnu přišel.

Jelikož jsem zde nepsal nic o úpravě tohoto příkazu, asi bych si ho mohl v rámci těchto článků připsat k ziskovým obchodům, ale to samozřejmě neudělám. Za prvé sám jsem jej nezoobchodoval a pak ani by to nedávalo smysl. Snažím se zde být maximálně transparentní a aby byly mé náhledy užitečné pro čtenáře. Nicméně doufám, že aspoň někteří z vás jste se třeba inspirovali a příkaz z 9. května jste v trhu nechali :)

Pro lepší přehlednost tedy k nynějšku dosavadní čekající obchody stahuji z trhu. Jde tedy o longový příkaz z AUDUSD a shortový z minulého týdne na USDCAD.

https://puu.sh/DCrIZ/b8869ebf26.png

Právě na USDCAD se ale nyní rýsuje možná long pozice u shluku úrovní v blízkosti kulatého čísla 1.3300. Já budu vstupovat do longu na 1.3311 a profit target umístím na 1.3355. Stop loss jako vždy umístím tak, abych zachoval poměr RRR 1:1.

Přeji mnoho štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza II: Příležitost na USDCAD