Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza II: Pattern hlava a ramena na AUDUSD

Intraday/Swing

V uplynulém týdnu nedošlo k vyplnění mého příkazu na USDCAD, kde se situace z mého pohledu poněkud změnila a budu zde upravovat svou vstupní úroveň do shortu. Dále se budu v příspěvku zabývat zajímavou situací na měnovém páru AUDUSD.

Nejprve se zaměřím na zmíněnou příležitost na AUDUSD, kde, jak můžete vidět na 4 hodinovém grafu níže, se vytvořil učebnicový pattern Hlava a ramena. Já zde vnímám především tzv. neckline, který je označena modrou trendovou čarou a představuje support na tomto trhu. Pod ním se nachází týdenní supportová úroveň S1 na ceně 0.6847. Já budu spekulovat na proražení a umístím svou stop prodejní objednávku na cenu 0.6846. Svůj profit target nastavím na cenovou hladinu 0.6801 a stop loss na 0.6891.

https://puu.sh/F0eHV/2e6cf4934d.png

Nyní přejděme k úpravě příkazu na měnovém páru USDCAD. Zde budu zruším svou předchozí shortovou objednávku a budu zadávat prodejní příkaz na cenovou hladinu 1.3185, tedy 1 pip pod úrověň rezistence tvořené týdenním R2. Nad touto hladinou se nachází jak kulaté číslo, tak fibo rezistence 161.8, tudíž se jedná o ztrojenou úroveň rezistence. Svůj profit target nastavím na úroveň tržní rovnováhy z konce loňského roku, na cenu 1.3154, stop loss pak na 1.3216.

Přeji hodně štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza II: Pattern hlava a ramena na AUDUSD