Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Dvě příležitosti po posílení USD

Intraday/Swing

V mém posledním příspěvku jsem upozorňoval na bod obratu na trhu japonského jenu na ceně 100,54. Svou průměrnou cenu vstupu do longu jsem měl na 100,71 a po přečkání prvotní nerozhodnosti jsem následně postupným odhazováním na rezistencích z tohoto obchodu odnesl zisk 346 pipů. Pokud někdo vstupoval podobně jako já kolem hodnoty 100,70 a drží trade do teď, má otevřený zisk více než 500 pipů, nicméně USDJPY momentálně nachází na těchto hodnotách svou přinejmenším krátkodobou rezistenci na úrovni 106 jenů za dolar.

O dalším ráznějším směřování USDJPY ale nejspíše rozhodne až centrální banka Japonska 28.-29. července. Tento týden bude značně ve znamení čekání na to, s čím příjde ECB ve čtvrtek odpoledne. Do té doby očekávám menší volatilitu na EURUSD a co se týče měny GBPUSD, tak ta je s ohledem na výsledek referenda dost nevyzpytatelná, a proto se zde nechci pouštět do větších akcí.

Úrovně, které však budu sledovat v případě prudšího posilování dolaru jsou 108,72 na USDJPY a 1,2734 na GBPUSD. Tam očekávám krátkodobé otočení směru těchto měn. Konkrétně bych při vstupu do longu na libře kolem 1,2734 uzavřel svou pozici kolem 1,2840. U USDJPY jsem ochoten držet svůj případný short déle, nicméně v této otevřené pozici bude záležet na tom, zda EURUSD udrží svou oblast supportu mezi 1,0927 a 1,1000. To nám však napoví až čtvrteční tisková konference ECB.

Mnoho úspěšných tradů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Dvě příležitosti po posílení USD