Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Další příležitost na USDJPY

Intraday/Swing

V minulém příspěvku jsem upozorňoval na shortovou příležitost na trhu měnového páru USDJPY. Z první části pozice si odnáším zisk 60 pipů a z druhé 70 pipů. Poté, co jsem realizoval zisk, se trh vydal opačným směrem, tudíž nebylo možné vzít tento trade lépe.

Na trhu měnového páru EURUSD stále čekám, až cena dojde k očekávaným úrovním pro vstup do obchodu, tedy na cenovou hladinu 1,1700, kde mám umístěnou nákupní objednávku. Na páru GBPUSD jsem změnil úroveň, u které po proražení směrem výše budu longovat. Pokud uzavře 4 hodinová svíčka nad cenovou úrovní 1.3620, budu otevírat long pozici. Znovu se však také budu v tomto týdnu soustředit na trh japonského jenu USDJPY.

Nad aktuální tržní cenou se nám tam vytvořila zajímavá oblast rezistence skládající se z týdenní pivotové úrovně R1 (110.65), reverzní fibonacciho úrovně (110.85) a kulatého čísla (111.00). Nejlepší situace by nastala, pokud by se trh EURUSD pohyboval u svého supportu 1.1700 a cena na USDJPY došla právě do této oblasti rezistence. V takovém případě budu otevírat shortovou pozici na USDJPY na 110.85 a budu ochotný otevřít druhou část pozice na 111.00.

Přeji úspěšné obchodování
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Další příležitost na USDJPY